Nou partid de dreapta la orizont? Theodor Paleologu ar putea fonda un partid-şcoală

Theodor Paleologu anunţă, pe Facebook, că se simte responsabil faţă de cei care l-au votat să ia în calcul ideea fondării unui partid, "cu o clară identitate liberală şi conservatoare", un partid peste care el se vede mai degrabă mentor decât şef.
Theodor Paleologu
Theodor Paleologu (Mihut Savu / Epoch Times)

"Liberalul disident" Theodor Paleologu anunţă, pe Facebook, că ia în calcul ipoteza fondării unui partid, un partid diferit de formaţiunile existente, care să formeze spiritul civic şi militant al membrilor şi simpatizanţilor. Deputatul, care a nu a reuşit să strângă numărul suficient de voturi pentru a intra în Parlament ca independent, admite că nu are aspiraţii de şef de partid însă consideră că trebuie să fie responsabil faţă de cei ce l-au votat.

Redăm postarea lui Paleologu:

"Foarte mulţi sînt cei care mă îndeamnă să pun bazele unui nou partid de dreapta, cu o clară identitate liberală şi conservatoare. Pe de-o parte, mă simt responsabil faţă de cei care m-au votat, care au strîns semnături, au dat flyere şi au combătut pentru candidatura mea. Sînt oameni care au dat din banii şi timpul lor pentru o cauză comună. Au pus suflet, s-au implicat şi acum sînt dezamăgiţi. Nu-i pot lăsa aşa.

Pe de-altă parte, nu am aspiraţii de şef de partid şi voi dedica foarte mult timp şcolii de la Casa Paleologu, o cauză cel puţin la fel de importantă în opinia mea. Dacă totuşi voi urma îndemnul acestor susţinători şi simpatizanţi, o voi face cu totul altfel decît s-a procedat pînă acum la crearea de noi partide. Aşa cum spunea un susţinător fervent, ar trebui să fie un partid-şcoală, adică o organizaţie care să formeze spiritul civic şi militant al membrilor şi simpatizanţilor din timp, cu cîţiva ani înainte de următoarele alegeri. Voi lăsa altora conducerea partidului, eu urmînd a mă concentra pe educarea cadrelor. Aş fi mai degrabă mentor decît preşedinte.

Postarea mea e o invitaţie la un schimb de idei, nu un angajament", scrie Paleologu.

Reamintim că deşi a reuşit să strângă 20.000 de semnături pentru a intra în cursa electorală, Paleolgu a întrunit doar puţin peste 8200 de voturi în condiţiile în care avea nevoie de minim 25.000 pentru a intra în Parlament, de unde şi-ar fi dorit să se ocupe în principal de cultură, zona sa de maximă expertiză.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne