Nouă comentarii despre Partidul Comunist

.
. (China Photos/Getty Image)

În faţa dvs. se află traducerea în limba română a unei serii de 9 Comentarii despre istoria Partidului Comunist Chinez (PCC), care a fost publicată de ziarul Epoch Times.

Despre Epoch Times

Epoch Times are sediul în New York şi a fost creat dată fiind nevoia tot mai mare de ştiri necenzurate despre China. Epoch Times şi-a început activitatea în anul 2000 publicând la început numai în limba chineză şi prezentând în special ştiri şi articole din China continentală. Deoarece Epoch Times nu este controlat de guvernul chinez, ştirile au inclus şi adevăruri incomode ale realităţii chineze: corupţia din rândul oficialilor, adevărul despre epidemia de SARS, incidente de revoltă declanşate de neliniştea socială care zguduie astăzi China, etc.

Epoch Times a câştigat imediat o popularitate uriaşă în mai multe ţări şi în special în America de Nord. Epoch Times s-a extins devenind cel mai mare ziar de limbă chineză (în afară de cele din Taiwan şi China continentală). Versiunea în limba engleză a apărut prima oară pe internet în 2003, iar prima ediţie tipărită în 2004. Au urmat ediţii în limbile franceză, germană, spaniolă, rusă, etc.

Despre cele 9 Comentarii

Cele 9 Comentarii prezentate aici au fost publicate în limba chineză în 2004. Accesibile în China prin intermediul internetului, sau introduse pe ascuns, comentariile sunt căutate şi citite avid de mulţi dintre cei aflaţi în bezna propagandei comuniste.

Comentariile au la bază o documentare istorică riguroasă, dezvăluie cu curaj ororile inimaginabile ale comunismului practicat în China, începând cu perioada maoistă şi terminând cu perioada actuală; analizează lucid şi cuprinzător originile comunismului, trăsăturile sale şi mecanismele care asigură existenţa "fiarei roşii". Este inedită în special prezentarea comunismului ca fiinţă vie, malefică, preocupată obsesiv de asigurarea propriei existenţe şi supremaţii, capabilă de orice infamie.

Adevărul despre comunism este cutremurător, iar comentariile de faţă nu par să treacă cu vederea nici unul dintre aspectele sale. Este expus un lung şir de samavolnicii: măcelurile din timpul Revoluţiei Culturale, actele de canibalism din timpul Marii Foamete, grozăviile campaniei guvernului chinez împotriva practicanţilor Falun Gong, etc.

Mărturiile cuprinse aici, pe alocuri zguduitoare, au consternat mulţi membri PCC care nu cunoşteau decât versiunea oficială a evenimentelor, o versiune în care trecutul şi prezentul sunt prelucrate şi deformate conform directivelor Partidului. Consternarea lor s-a transformat apoi în ruşine - ruşine că fac parte dintr-o asemenea organizaţie malefică (Partidul Comunist), cu o istorie criminală, şi îndreptată împotriva oamenilor. Urmarea a fost că pe website-ul Epoch Times s-au înregistrat până în acest moment (mai 2014) peste 140 milioane de declaraţii de retragere din PCC şi organizaţiile sale aferente. Numărul acestor declaraţii creşte rapid în continuare.

Aceste lucruri n-au scăpat neobservate de PCC. Simţind în ceafă suflarea rece a morţii, PCC încearcă acum cu disperare să oprească răspândirea adevărului. Credem că nu va reuşi decât să-şi grăbească sfârşitul inevitabil.

De ce în Romania?

Oficial, în România comunismul a murit în 1989. Dar efectele sale se mai resimt încă, uneori chiar foarte puternic şi dureros - atât cele de natură materială, cât, mai ales, daunele produse conştiinţei româneşti - care sunt mult mai greu de reparat şi cu efecte devastatoare mai subtile, pe termen lung.

Poate că citind aceste articole veţi avea, ca şi noi, impresia că sunt extrem de aplicabile în cazul Romaniei. Poate veţi crede, ca şi noi, că ele ne privesc pe toţi cei care am trăit sub comunism şi care am fost de-a lungul vremii influenţaţi într-un fel sau altul de maleficele doctrine comuniste.

Mulţi dintre cei care le-am citit am remarcat că în adâncurile minţii noastre uneori încă mai bântuie fantoma comunismului. Mulţi, asemenea celor din China, am vrut să ne desolidarizăm de un lucru atât de îngrozitor, şi am dorit să ne facem publică opoziţia faţă de comunism. Dacă şi dvs doriţi aşa ceva, o puteţi face aici, pentru dvs. şi pentru rudele dvs. decedate, care nu mai au această şansă.

Traducerea şi publicarea acestor comentarii nu urmăreşte acţiuni vindicative. Urmărim scoaterea la lumină a adevărului istoric şi curăţarea minţilor tuturor de otrava şi minciuna doctrinelor comuniste. Mai dorim să oferim foştilor membrii ai organizaţiilor comuniste din România (PCR, UTC, etc) posibilitatea să-şi decline apartenenţa la aceste organizaţii.

1. Ce este Partidul Comunist?

Acest articol discută despre impactul mişcării comuniste şi al Partidului Comunist asupra civilizaţiei naţionale. Privind istoria Chinei din ultimii 160 de ani, aproape 100 de milioane de oameni au fost omorâţi şi aproape toată cultura şi civilizaţia tradiţională a fost distrusă. A fost Partidul Comunist o alegere a cetăţenilor, sau a fost impus din afară?

2. Despre începuturile Partidului Comunist Chinez

Cum a putut Partidul Comunist să apară, să crească şi în final să obţină puterea? Au ales într-adevăr oamenii Partidul Comunist? Sau Partidul Comunist a fost cel care s-a organizat şi i-a forţat pe oameni să-l accepte? PCC s-a aşezat deasupra tuturor, a cucerit totul în calea sa, aducând nenumărate catastrofe.

3. Tirania Partidului Comunist Chinez

Astăzi, violenţa şi abuzurile PCC sunt chiar mai sălbatice decât cele ale dinastiei Qin din trecut. Filozofia PCC este una a luptei, iar regimul PCC este construit pe o serie de lupte de clasă, lupte pentru orientare, lupte ideologice, atât în China cât şi în cazul altor state comuniste sau fost comuniste.

4. De ce este Partidul Comunist Chinez o forţă împotriva universului

În ultimii 100 de ani, invazia neaşteptată a spectrului comunismului a creat o forţă împotriva naturii şi umanităţii, cauzând agonie şi o tragedie nelimitată. A împins civilizaţia în pragul distrugerii. A devenit o forţă extrem de răuvoitoare, care este împotriva universului.

5. Cârdăşia dintre Jiang Zemin şi Partidul Comunist în persecuţia Falun Gong

De ce este interzice guvernul chinez mişcarea Falun Gong, care promovează Adevărul, Compasiunea şi Toleranţa, şi care este permisă în peste 60 de ţări, fiind interzisă numai în China? Care este relaţia dintre Jiang Zemin şi PCC în această persecuţie?

6. Cum a distrus Partidul Comunist Chinez cultura tradiţională

PCC a folosit toate resursele naţiunii pentru a distruge cultura tradiţională. Distrugerea culturii chineze de către PCC a fost o acţiune plănuită, bine organizată şi sistematică. A putut exista datorită folosirii violenţei de către stat. De la fondarea sa, PCC nu a încetat niciodată să "revoluţionarizeze" cultura, în încercarea de a-i distruge complet înţelesul.

7. Despre istoria omorurilor în Partidul Comunist Chinez

Cei 55 de ani de domnie a PCC sunt scrişi cu sânge şi minciuni. Poveştile din spatele istoriei sale sângeroase nu sunt numai inumane şi brutale, ci deseori aproape necunoscute. În timpul regimului comunist au fost omorâţi între 60 - 100 de milioane de oameni, lăsând în urmă tot atâtea familii distruse.

8. De ce este Partidul Comunist Chinez un cult malefic?

PCC este în esenţă un cult malefic ce dăunează omenirii. Deşi Partidul Comunist nu s-a considerat niciodată o religie, are toate trăsăturile unei religii. La începuturile sale a considerat marxismul drept adevărul absolut în lume. A împins oamenii să-şi angajeze viaţa în luptă, pentru construirea "paradisului comunist" pe Pământ.

9. Despre natura lipsită de scrupule a Partidului Comunist Chinez

Cel mai înspăimântător lucru la PCC este dorinţa sa de a distruge fundamentul moral al întregii naţiuni, încercând să transforme fiecare cetăţean într-un ticălos mai mic sau mai mare, pentru a crea un mediu în care să se poată dezvolta ca organizaţie. Este în special important să înţelegem clar de ce acţionează în mod malefic şi să-i înţelegem natura criminală.

Ultima modificare 19 septembrie 2005