Noua Romă în corzi. WSJ: Fost director Facebook concediat pentru sprijinul acordat lui Trump

(Chris Ratcliffe/Bloomberg/Getty Images)

Fost director de top al Facebook înlăturat din companie ar fi fost concediat ca uramare a sprijinului său acordat lui Donald Trump în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, potrivit publicaţiei Wall Street Journal (WSJ).

WSJ a notat duminică faptul că Palmer Luckey a declarat recent că a fost concediat pentru că l-a susţinut pe Trump înaintea alegerilor prezidenţiale de acum 2 ani. Donaţia făcută de Luckey în septembrie 2016 la NimbleAmerica, un grup care a finanţat anunţuri ce o atacau pe Hillary Clinton, aparent a declanşat reacţii negative în cadrul Facebook.

La şase luni după ce a făcut acea donaţie, Luckey nu mai lucra pentru gigantul american în social media. WSJ a precizat că directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, într-o audiere în Congresul SUA, în acest an, a susţinut că plecarea lui Luckey nu a avut legătură cu convingerile sale politice.

Potrivit WSJ, Luckey a fost mai întîi trimis în concediu şi ulterior a fost concediat. În toamna lui 2016, Zuckerberg ar fi făcut presiuni asupra lui Luckey să îl sprijine pe Gary Johnson, nominalizatul libertarian în alegerile din acel an, a relatat publicaţia, citând e-mail-uri interne şi surse familiare cu respectivele conversaţii.

Luckey este un susţinător îndelungat al lui Trump. WSJ a reelatat că Facebook face parte dintr-un grup de companii hi-tech care recent au fost criticate şi acuzate de adoptarea unei atitudini părtinitoare în favoarea liberalilor pe platformele lor.

Criticile au inclus şi o serie de atacuri din partea preşedintelui Trump care, în luna august, a scris pe Twitter că, de fapt, companiile de social media adoptă o “atitudine discriminatorie totală faţă de vocile republicane/conservatoare”.

O purtătoare de cuvânt a Facebook a declarat pentru WSJ că această concediere a lui Luckey nu a fost cauzată de convingerile sale politice.

“Putem spune clar faptul că plecarea lui Palmer nu a fost cauzată de opiniile sale politice. Suntem recunoscători pentru contribuţiile lui Palmer la Oculus şi suntem bucuroşi că el continuă să susţină activ industria VR”, a susţinut purtătoarea de cuvânt.

În 2014, Luckey a vândut Oculus, o firmă specializată în realitatea virtuală, companiei Facebook pentru suma de peste 2 miliarde de dolari.

Potrivit WSJ, Luckey a angajat un avocat care a susţinut că Facebook a încălcat prevederile legale ale statului California cerându-i clientului său să îl susţină pe Johnson şi că l-ar fi pedepsit pentru opinile sale politice.

În cele din urmă, acţiunile deţinute de Luckey au fost cumpărate cu 100 milioane de dolari, potrivit publicaţiei americane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe