Noul Cod Fiscal primeşte undă verde la Senat

Lucrări în Plenul Senatului
Lucrări în Plenul Senatului (Epoch Times România)

Senatul a adoptat, marţi, noul Cod Fiscal. Legea a fost adoptată cu 131 de voturi pentru, o abţinere şi patru voturi împotrivă. Legea trebuie aprobată şi de deputaţi, aceştia urmând să voteze joi.

Reamintim că noul Cod Fiscal, a cărui formă a fost renegociată de liderii partidelor politice după ce şeful statului a refuzat promulgarea legii, prevede reducerea etapizată a TVA, de la 24 la 20% începând cu 1 ianuarie 2016 şi la 19% de la 1 ianuarie 2017.

Deşi politicul a mediatizat intens aspectele pozitive ale acestei legi, marjând pe reducerea TVA, merită menţionat că măsurile dorite de mediul de afaceri, cel care creează locuri de muncă, precum eliminarea taxei pe stâlp şi a supraaccizei pe combustibili, au fost amânate.

Eliminarea taxei pe construcţii speciale a fost amânată pentru 1 ianuarie 2017, la fel şi reducerea de la 16% la 5% a impozitului pe dividente.

Mediul de afaceri mai acuză că noul Cod Fiscal dublează impozitele pentru clădirile rezidenţiale în timp ce impozitele pentru clădiri nerezidenţiale poate creşte de până la 13 ori, ceea ce va pune pe butuci cel puţin 10% din microîntreprinderile din România.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.