"Nu am fost niciodată un procuror independent" - Florea răspunde întrebărilor puse de Toader la audierea din CSM

Prezentă din nou la Secţia de procurori a CSM pentru audieri, Adina Florea a răspuns inclusiv unor întrebări venite din partea celui care a propus-o pentru mult râvnita funcţie din sistemul de justiţie - ministrul Tudorel Toader.
Adina Florea
Adina Florea (Epoch Times România)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a adresat o serie de întrebări luni, la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, procurorului Adina Florea, propunerea sa pentru şefia DNA.

Redăm mai jos discuţia dintre Tudorel Toader şi Adina Florea:

Tudorel Toader: De dată recentă, vicepreşedintele CE Frans Timmermans afirma, la Strasbourg, faptul că protocoalele au afectat climatul juridic. Mai spunea - 'Solicit oficial oficialităţilor române să analizeze impactul lor'. Prima întrebare. Ce atitudine veţi avea dvs ca procuror-şef la DNA faţă de aceste protocoale?

Adina Florea: Eu am să vă răspund în felul următor - în toată activitatea mea nu am lucrat cu aceste protocoale, nu le-am cunoscut decât când au devenit publice. După părerea mea, aceste protocoale adaugă la lege. Am pornit în a îmi susţine afirmaţia de la un nivel juridic - dacă CPP asigură cadrul procesul în baza căruia procurorii îşi desfăşoară activitatea, după părerea mea, aceste protocoale au creat un alt cadru, altul decât cel procesul în cadrul căruia să se poată lucra în echipe mixte prevăzute de protocoale şi care din punctul meu de vedere exced cadrul procesual legal. Aşa că atitudinea pe care aş adopta-o ar fi să pun la dispoziţia comisiei care va ancheta a tuturor protocoalelor şi documentelor care să ducă la aflarea adevărului judiciar.

Tudorel Toader: Ministerul Public e singurul care nu are ministru. În România toate ministerele fac parte din Executiv, personal găsesc nefirească titulatura un minister fără un ministru, dar aşa e Constituţia... vedem viitorul ce ne va rezerva. DNA e parte a Ministerului Public. Care va fi relaţia cu Procurorul General (şeful dvs), el va şti de activitatea pe care o veţi desfăşura sau vă veţi declara în continuare un procuror total independent.

Adina Florea: Eu nu am fost niciodată un procuror independent pentru că am lucrat în acest sistem în care eşti supus procurorului ierarhic şi orice decizie se ia la nivel de management este supusă controlului ierarhic. DNA este supusă procurorului ierarhic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne