"Nu am pe masă acest act normativ" - Dăncilă exclude adoptarea OUG pe amnistie şi graţiere până la finalul anului

În ciuda zvonurilor care circulă în spaţiul public, premierul Viorica Dăncilă susţine că nu are de gând să adopte celebra ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea - cerută deschis de mulţi dintre liderii PSD - până la sfârşitul acestui an.
Viorica Dăncilă (Prim-ministru),
Viorica Dăncilă (Prim-ministru), (Florin Chirilă/Epoch Times)

Premierul Viorica Dăncilă a dat asigurări joi, la Palatul Parlamentului, după o întâlnire cu preşedintele PSD Liviu Dragnea, că Guvernul nu va da o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea până la sfârşitul anului.

"Nu avem aşa ceva pe ordinea de zi (OUG pe amnistie şi graţiere, nu am aşa ceva pe masa Guvrnului. În calitate de prim-ministru nu am un act normativ care să prevadă aşa ceva (amnistia şi graţierea - n.r.), nu am avut o discuţie, deci nu pot să prevăd, sau să vă spun... Eu cred că... nu ştiu dacă se impune o discuţie, deci nu pot să ştiu ce se va discuta în Comitetul Executiv. Fiecare poate să-şi spună opinia, aceasta e democraţia. Eu vă spun că nu se dă... Nu am avut nicio discuţie. Am văzut opiniile colegilor din PSD, fiecare este liber să-şi spună opinia, eu nu am avut nicio discuţie despre acest lucru", a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a precizat că nu are cum să prevadă ce discuţii vor ridica colegii săi în Comitetul Executiv al PSD care urmează să se întrunească.

"În CEx fiecare îşi va spune punctul de vedere, nu pot eu să prevăd ce problemă va ridica un membru al CEx. Eu v-am spus că nu am pe masă acest act normativ, nu am discutat cu nimeni despre amnistie şi graţiere", a punctat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă exclude adoptarea ordonanţei până la finalul anului, Viorica Dăncilă a răspuns afirmativ.