"Nu comentez în niciun fel" - Kelemen Hunor despre "cel mai arestat om liber din istoria justiţiei române"

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Epoch Times România)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă că în urmă cu câteva săptămâni a avut o discuţie cu Marko Attila, colegul său deputat pentru care DNA a solicitat încuviinţarea arestării preventive în dosarul ANRP. Liderul UDMR a precizat însă că nu poate să dea detalii deoarece "a fost o discuţie privată" şi că nu ştie dacă Attila va demisiona sau nu.

"Nu comentez în niciun fel. Nu are nicio restricţie de a călători oriunde doreşte. Când va avea o restricţie de a părăsi ţara atunci voi comenta, până atunci nu am ce comenta unde este şi ce face. (...) Eu am vrut să-l conving de anumite lucruri, a fost o discuţie privată, nu pot să vă spun. Va fi decizia lui dacă îşi va da demisia. Este decizia lui dacă se întoarce sau nu se întoarce. Eu ştiu ce i-am spus, dar nu ştiu ce va decide el", a declarat Kelemen Hunor, citat de stiripesurse.ro.

În ceea ce priveşte acuzaţiile ce i se aduc colegului său în dosarul ANRP, deşi a afirmat că nu cunoaşte dosarul, Hunor a i-a luat apărarea lui Attila şi a colegilor săi:

"Nu cunosc dosarul. Eu cred că acuzaţii colective, în cazul unei comisii, sunt de discutat, fiindcă foarte mulţi din aceste comisii, cu cea mai bună intenţie, au acceptat acele evaluări făcute de evaluatori acreditaţi şi nu aveau nici calitatea, nici capacitatea de a pune sub îndoială acele evaluări. Ei nu au furat, nu au luat, nu au influenţat nicio decizie. Era acolo o instituţie în care lucrau specialişti, erau evaluatori care veneau cu ştampila, sub semnătură. Un om care nu are o pregătire, dar instituţional face parte din comisie nu are cum să ştie dacă acele evaluări sunt corecte sau nu sunt corecte. Important este că în cazul unei instituţii şi comisii este de discutat dacă în ansamblul ei poate fi pusă sub acuzare", a declarat liderul UDMR.

Reamintim că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, i-a solicitat joi Procurorului General, Tiberiu Niţu să sesizeze Camera Deputaţilor în vederea formulării cererii de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Marko Attila, acuzat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Potrivit DNA, În cursul anului 2008, Marko Attila, împreună cu ceilalţi membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a emis în cazul a trei dosare, titluri de despăgubire pentru bunuri imobile supraevaluate cu suma totală de aproximativ 75.000.000 euro, cu această sumă fiind prejudiciat bugetul de stat concomitent cu obţinerea unor despăgubiri necuvenite de către titularii şi cesionării drepturilor de despăgubire.

Aceasta este cea de a doua cerere de arestare preventivă vizându-l pe Marko Attila Gabor, care a avut grijă să părăsească ţara, aflându-se, după ultimele informaţii, în Ungaria:

"Pe 3 decembrie 2014 am mai votat o dată pentru arestarea lui Marko Attila, dar acesta se ascunde liniştit la Budapesta, în timp ce statul român nu e în stare să-l aducă în ţară. Ce se va întâmpla după votarea noului aviz de arestare? Ne va transmite iarăşi Marko Attila că este ponegrit pentru că este maghiar şi că nu are încredere în justiţia din România?" comentează situaţia, pe contul său de Facebook, deputatul Bogdan Diaconu, preşedinte PRU.

Şeful PRU susţine că Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Justiţiei s-au declarat neputincioase în faţa fugii acestuia şi a protecţiei pe care i-o oferă Ungaria şi au făcut publică această stare de lucruri în răspunsurile lor la interpelările pe care le-a depus la Parlament pe această temă.

"Sper ca măcar de această dată, votul pe care parlamentarii PRU îl vor acorda pentru arestarea lui Marko Attila să aibă şi efecte. În curând, deputatul UDMR va deveni cel mai arestat om liber din istoria justiţiei române", a subliniat Bogdan Diaconu.

Pentru a citi mai mult despre acuzaţiile pe care procurorii DNA i le aduc deputatului UDMR Marko Attila intraţi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne