"NU vrem să fim o naţie de hoţi!" Duminică se anunţă un nou protest de amploare

Românii sunt aşteptaţi să mărşăluiască din nou, duminică, pe străzile Capitalei, dar şi în numeroase alte oraşe din ţară şi din diaspora, pentru o justiţie independentă şi împiedicarea condamnaţilor penal să ocupe funcţia de preşedinte al României.
Protest anti OUG 13
Protest anti OUG 13 (Facebook)

Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia, au transmis comunităţile 600000 pentru Rezistenţă, Corupţia ucide, Contract România şi Declic, organizatorii evenimentului intitulat Marş - NU vrem să fim o naţie de hoţi!, la care şi-au anunţat deja prezenţa peste 10.000 de români.

Românii sunt chemaţi duminică, în Piaţa Victoriei, de unde se va pleca la ora 19:00 în marş spre Palatul Parlamentului.

"Stăm noi simbolic cât vrem la Guvern, realitatea este că Guvernul este doar o marionetă, iar legile Justiţiei se fac acum în Parlament. Duminică ne strângem la Guvern, iar la ora 19:00 plecăm în marş, către Casa Poporului. Motivele?

1. Proiectul de modificare al Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei. Numirea procurorilor-şef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice.

Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistraţi la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia.

2. Luni, senatorii jurişti au dat luni un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării. Urmează votul în Senat. Asta înseamnă că un borfaş, condamnat penal, poate decide soarta românilor şi îi va reprezenta pe aceştia.

Haide şi tu la o plimbare prin Bucureşti, care să se audă până în Senat şi Parlament", scriu organizatorii protestului, care are loc nu doar în Capitală, ci şi în multe alte oraşe din ţară şi din străinătate.