Numărul doi din PSD: "Ce să-i facem? Să-l certăm pe Şerban Nicolae?"

Ce s-a întâmplat cu o zi în urmă la Camera Deputaţilor, în contextul scandalului pe legile Justiţiei, nu face cinste parlamentarilor USR, a opinat numărul doi din PSD, Nicolae Bădălău.
Nicolae Bădălău, senator PSD - Giurgiu, la audieri DNA
Nicolae Bădălău, senator PSD - Giurgiu, la audieri DNA (Epoch Times România)

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, s-a arătat extrem de deranjat de modul în care USR a înţeles să facă opoziţie în plenul Camerei Deputaţilor la dezbaterea şi votul proiectului de modificare a Legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor. A fost însă foarte îngăduitor cu colegului său Şerban Nicolae, care i-a adresat o serie de replici suburbane unei deputate USR.

"Mi-e greu să judec un coleg [referire la Şerban Nicolae - n.r.], dar cred că ce s-a întâmplat la Camera Deputaţilor nu face cinste parlamentarilor USR în modul cum s-au comportat. Totuşi, un parlamentar trebuie să aibă decenţă, că e trimis în Parlament pentru a respecta procedurile democratice parlamentare... Dl Şerban Nicolae ar fi trebuit să nu îi dea replica asta [deputatei USR Cosette Chichirău - n.r.]. Până la urmă, fiecare e liber să facă ce vrea cu viaţa sa şi cum vrea. Eu nici măcar nu ştiu replica. Ştiu că a fost o replică nepotrivită", a declarat Bădălău, citat de Agerpres.

În opinia liderului social-democrat, grupul USR "chiar a avut o problemă".

"Să vii cu portavoce, să blochezi lucrările Parlamentului... Sunt proceduri parlamentare pe care noi le putem adopta sau să le facem procedural în Parlament: să depunem amendamente, să le susţinem, dar e totuşi o modalitate care nu face cinste nimănui. Au avut şi o agresivitate. Dacă vă uitaţi în stradă, atunci Parlamentul e un for în care să se dezbată probleme şi să încerce să rezolve chiar şi tensiuni. A le transfera în stradă cu violenţă... Observăm că se construieşte o extremă dreapta, ceea ce România nu a avut niciodată. Şi are toate ingredientele unei extreme. Parlamentarii PSD şi-au făcut datoria şi au votat sau nu amendamentele supuse la vot", a precizat Bădălău.

Întrebat ce va face grupul PSD în cazul lui Şerban Nicolae, pesedistul a replicat: "Ce să-i facem? Să-l certăm pe dl Şerban Nicolae?".