Numele lui Ponta apare în dosarul cumnatului său. PSD susţine că stenogramele "de pe piaţă" nu au legătură cu premierul

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Numele premierului Ponta apare în dosarul în care cumnatul său, Iulian Herţanu, este acuzat de fraudare de fonduri europene. Acest dosar a fost extins miercuri odată cu reţinerea fostului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Adrian Semcu, relatează Realitatea.net.

Potrivit interceptărilor DNA, Semcu se destăinuia unei prietene cu privire la modul în care se atribuiau contractele din bani publici în judeţul Prahova. Într-o interceptare a unei astfel de convorbiri apare menţionat şi numele premierului Victor Ponta.

Astfel, Semcu îi relatează prietenei sale că ar fi vorbit cu 'tovarăşul Crin' pe care l-a sunat, dar nu i-ar fi răspuns, însă, în două minute, l-ar fi sunat înapoi şi i-ar fi spus că ştie de toate dedesubturile lui Ghiţă şi a vorbit cu Ponta, care i-ar fi zis că nu cedează la Prahova unul dintre contracte.

Procurorii arată ca, după respectiva convorbire, a fost încheiat contractul cu SC Grossman Engineering Group, firma administrată de Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, contract care care i-a adus lui Herţanu un dosar penal.

Redăm stengoramele, publicate de Realitatea.

"SEMCU ADRIAN-EMANUIL: Am vorbit cu tovarăşul CRIN. (n.red. Crin Antonescu)

BOZIANU NICOLETA CĂTĂLINA: Da?

SEMCU ADRIAN-EMANUIL: L-am sunat, nu mi-a răspuns şi în 2 minute mă sună înapoi. Lejer, foarte aşa... Ştie de toate dedesubturile lui GHIŢĂ, dar el a vorbit cu PONTA. Şi i-a zis: Băi, e problema voastră, la Prahova nu cedez, unul e al nostru. Nu contează care... Şi el... tot el zice: Băi ADI, să fiu sincer şi drept, eu cred că ar fi mai important judeţul, că la Ploieşti e CĂTĂLINA, e organizaţia, avem fieful totuşi de nivel... nu-mi fac probleme. Dar în judeţ... Exact gândirea mea. Ştii?"

(sursă: referat DNA)

Într-o altă interceptare a procurorilor, interlocutorul lui Adrian Semcu dă de înţeles că Sebastian Ghiţă acapara licitaţiile pe bani publici în Prahova, mai arată Realitatea.

MIHAI – Mogulaşul cică, el împarte tot, el face tot, el...
SEMCU ADRIAN-EMANUIL – Ăla micu’?
MIHAI – Nu, ăla marele, ăla marele, mogulul mare! Că el face toate jocurile, el tot... el împarte, el le discută... I-am lăsat în pace, să facă ei, să discute ei, să rupă ei... Nu? Nu e cel mai bine aşa? Acum urmează bătălia pe... ştiţi dumneavoastră pe ce! Urmează bătălia pe astea... că toată lumea e cu ochii să facă bani acum că, de fapt, ăsta a fost... de fapt, interesul!
SEMCU ADRIAN-EMANUIL – Licitaţiile care vin, nu?
MIHAI – Aha, aha! Aţi văzut!?
MIHAI – Umblă vorba că s-au împărţit deja!
SEMCU ADRIAN-EMANUIL – Nu s-a împărţit nimic!
MIHAI – N-auziţi că mogulul a împărţit tot!
SEMCU ADRIAN-EMANUIL – Îs decât două scoase!
MIHAI – Păi da, şi cică sunt deja împărţite de mogul!
SEMCU ADRIAN-EMANUIL – Bă, dar cum să le împartă că deocamdată nu se ştie decât caietul de sarcini şi data primei licitaţii!?"

Reamintim că Sebastian Ghiţă este cercetat sub control judiciar în dosarul cumnatului lui Ponta.

În ceea ce-l priveşte pe Semcu, acesta a fost reţinut miercuri de procurorii DNA, pentru 24 de ore, sub acuzaţia de trafic de influenţă, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Reacţia PSD

În replică la stenogramele apărute în presă, PSD a susţinut că "stenogramele de pe piaţă nu au legătură cu premierul Ponta".

"Am văzut stenogramele de pe piaţă şi, dacă ele sunt reale, nu par să conţină nimic în neregulă. Speculaţiile sunt nefondate - acolo, din ce îmi dau seama, Semcu şi Antonescu vorbesc despre candidaţii pentru alegerile locale. Nu e nimic altceva. Acele discuţii, dacă va aduceţi aminte, au fost multe şi intense.

Liberalii voiau să aibă şi ei cel puţin un candidat - PNL îl voia la judeţ pe Semcu în locul lui Cozma. Şi la municipiu o voiau pe Cătălină. Asta e tot. De aici până la alte speculaţii e drum lung. Colegii liberali, dacă sunt de bună credinţă, pot confirma acest lucru. S-a şi măsurat, în sondajele de opinie, care dintre variante erau mai bune la vremea respectivă.”, a declarat senatorul PSD Daniel Stancu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.