O caracatiţă îşi schimbă culoarea continuu în timp ce doarme (sau visează?). Video viral fascinant

Caracatiţă
Caracatiţă (Nature – Octopus: Making Contact)

Documentarul televiziunii americane PBS, “Octopus: Making Contact”, în care o caracatiţă începe să îşi schimbe culoarea de mai multe ori în timp ce doarme - sau visează - cu faţa în jos în apă, a captat atenţia multor utilizatori după difuzarea lui pe reţelele de socializare.

Imaginile, publicate luni 23 septembrie pe canalul youtube Nature of PBS, sunt însoţite de naraţiunea amuzantă a biologului marin David Scheel, care încerca să ghicească ce visează cefalopodul, numit Heidi, pe baza schimbărilor culorii.

Când este trează, o caracatiţă îşi schimbă frecvent culoarea, având instinctul natural de a se camufla atunci când este la vânătoare sau încearcă să scape de un prădător. Prin urmare, se presupune că o caracatiţă adormită îşi schimbă culoarea pielii atunci când, probabil, visează că vânează sau se ascunde într-o stâncă.

În ziua de 2 octombrie, "Octopus: Making Contact" va avea premiera pe reţeaua de televiziune americană PBS şi se va focusa pe Scheel, profesor la Alaska Pacific University (APU) şi Heidi, o caracatiţă pe care a crescut-o.

În documentar, Heidi îşi va demonstra capacitatea de a rezolva puzzle-uri, de a folosi instrumente şi de a se strecura prin spaţii mici. În plus, caracatiţa poate fi considerată un animal de companie, după ce a învăţat să recunoască feţele şi să exprime emoţii diferite, pe măsură ce persoanele se apropie de “casa” ei.

Mai multe informaţii: Discover the Otherworldly Abilities of the Octopus in Nature’s Season 38 Premiere

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură