O cunoscută activistă rusă pentru mediu fuge în Estonia

Yevgenia Chirikova, una dintre mai binecunoscute activiste pentru mediu din Rusia.
Yevgenia Chirikova, una dintre mai binecunoscute activiste pentru mediu din Rusia. (Captură Foto)

Evghenia Chirikova, una dintre cele mai binecunoscute activiste pentru mediu din Rusia, a fugit în Estonia împreună cu familia ei datorită “represiunii împotriva activiştilor sociali din Rusia”, a declarat ea pentru postul de televiziune estonian ERR.

“Mai mult, am decis să îmi scot din Rusia punctul meu cel mai slab – copiii mei”, a declarat sâmbătă Chirikova. “Rusia este o ţară cu resurse şi activiştii de mediu sunt principalul inamic al regimului condus de oligarhi ai resurselor naturale.”

De ani de zile, Chirikova a fost unul dintre cei mai vocali opozanţi ai construirii unei autostrăzi ce ar trece prin regiunea împădurită Moscova, pe care activiştii o numesc “plămânii Moscovei”.

În 2011, aceasta a declarat că autorităţile ruse au încercat să îi plaseze copiii în custodia statului datorită unor acuzaţii inventate privind abuzarea acestora. Ulterior în acelaşi an, vicepreşedintele american Joe Biden i-a oferit activistei o distincţie pentru curajul său, susţine Moscow Times.

În 2012, Chirikova a candidat pentru funcţia de primar al oraşului Khimki din regiunea Moscova, pe unde ar urma sa treacă autostrada,dacă va fi construită. A ieşit pe locul doi în alegerile respective.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe