O deputată PSD îl atacă pe preşedintele României: A recidivat în misoginismul său. Semnalul trimis e grav şi de neiertat

Aida Căruceru şi Gabriela Firea
Aida Căruceru şi Gabriela Firea (Aida Căruceru / Facebook)

Preşedintele Klaus Iohannis a reuşit să submineze pentru a doua oară autoritatea femeilor din România, prin declaraţiile făcute la adresa doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă, a afirmat, în plenul Camerei Deputaţilor, deputata PSD Aida Căruceru, secretar al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi şi vicepreşedinte al Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi.

"Zilele acestea, preşedintele Iohannis a recidivat în misoginismul său, referindu-se la premierul în exerciţiu cu apelativul 'această doamnă'. Culmea, a făcut această declaraţie în contextul în care şeful statului vorbea despre 'dialog instituţional'. Ceea ce este cel mai periculos, grav şi de neiertat este semnalul pe care-l transmite Klaus Iohannis, prin termenul 'această doamnă'. Pe de o parte pentru că el a fost folosit într-un context peiorativ, pe de altă parte pentru că subminează autoritatea premierului", a declarat Aida Căruceru.

Potrivit deputatului, Viorica Dăncilă nu este 'această doamnă', aşa cum Klaus Iohannis nu este 'acest domn'.

"Ei sunt prim-ministrul României, respectiv preşedintele României. Iar şeful statului ştie foarte bine aceste lucruri care ţin de protocol, pentru că altfel nu ar fi aruncat cu paltonul peste capota maşinii. Dar domnul Iohannis alege să ducă lupta politică într-un alt registru, în care ura sa faţă de PSD justifică orice. Totodată, preşedintele oferă un alibi şi pentru toţi factorii destabilizatori în societate, care abia aşteaptă un pretext pentru a ataca PSD şi reprezentanţii săi cu cele mai urâte cuvinte şi cu cei mai insultători termeni", a precizat Aida Căruceru.