O floare care ar apare o dată la 3.000 de ani, văzută în mai multe locuri de pe glob [video]

Florile Udumbara pe un ac de pin. Fotografie prin microscop.
Florile Udumbara pe un ac de pin. Fotografie prin microscop. (Mr. Li of Malacca, Malaysia.)

Universul este plin de mistere care pun sub semnul întrebării cunoştinţele noastre actuale. În colecţia "Dincolo de Ştiinţă", Epoch Times adună poveşti despre aceste fenomene ciudate pentru a stimula cercetarea lor. Ignoranţa nu poate stimula cercetarea ştiinţifică. Sunt adevărate? Dumneavoastră decideţi.

În legendele budiste se spune că floarea Udumbara înfloreşte o dată la fiecare 3.000 de ani, ultima oară înflorind înainte de naşterea lui Buddha Shakiamuni. Floarea a fost observată în ultimii aproximativ 20 de ani în mai multe locuri de pe glob, iar mulţi spun că floarea Udumbara poate prevesti venirea unui mare înţelept sau a unei fiinţe iluminate.

Această floare, foarte mică şi frumos mirositoare, are o tulpină subţire şi este surprinzător de rezistentă. Oamenii care au găsit floarea în ultimii ani au relatat că au păstrat-o perioade lungi de timp fără ca ea să se ofilească, şi chiar a fost văzută răsărind la loc primăvara după ce a fost strivită.

A fost observată prima oară pe o statuie de Buddha într-un templu din Coreea de Sud, în 1997. În 2010, mass media de stat chineză a anunţat că floarea a fost observată şi a denumit-o ”celestă”. Acest fapt este suprinzător, deoarece regimul este în mod oficial ateu şi, de obicei, nu ar sugera că un mare iluminat ar putea veni pe Pământ. La scurt timp după publicare, toate materialele pe această temă au fost îndepărtate din mass media de stat, dar au apucat să se răspândească pe reţeaua de internet chineză.

De atunci, regimul a anunţat că floarea este un ou al insectei green lacewing. Chiar dacă ouăle de insectă şi floarea Udumbara sunt aparent asemănătoare, ouăle se pot observa uscându-se şi murind imediat după ce eclozează - florile, în schimb, au miros şi rezistă mult.

Udumbara este un cuvânt din sanskrită, limba Indiei antice, care înseamnă ”o floare de bun augur din Cer”.

Conform legendei budiste, apariţia sa vesteşte sosirea Regelui Sfânt Care Întoarce Roata. Se spune că acest Rege acceptă pe oricine, de orice afiliere religioasă, oferind salvare tuturor, prin compasiune.

În volumul 8 al Scripturilor budiste “interpretările Huilin” se spune: "Floarea Udumbara este produsul unor fenomene propice supranaturale; este o floare cerească şi nu există în lumea pământească. În cazul în care un Tathagata, sau Regele cu Roata de Aur ar apare în lumea umană, această floare va apărea datorită multelor sale binecuvântări şi virtuţii sale măreţe".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură