O forţă misterioasă intervine violent în pilotarea a două avionete în California

Porterville Airport in 1962
Porterville Airport in 1962 (City of Porterville)

În mai puţin de 24 de ore, pe Porterville Municipal Airport, din Tulare County, California (SUA), s-au întâmplat lucruri ciudate: cei ce pilotau două avionete au raportat că forţe misterioase au tras de dispozitive, rezultatul final fiind că o aeronavă s-a ciocnit, iar celalaltă s-a răsturnat.

Cele două accidente s-au produs fără ca cineva să ştie exact ce s-a întâmplat. Nici chiar piloţii, care au ieşit nevătămaţi din aventură, nu au putut da explicaţii raţionale, a relatat luni, 3 septembrie, presa locală Visalia Times Delta.

Primul incident a avut loc vineri dimineaţă, când un pilot tocmai ateriza cu avioneta pe pista aeroportului din mediul rural, Porterville. Pilotul a raportat poliţiei că brusc o "forţă" necunoscută a început să tragă de aparat în lateral.

Astfel, pilotul a pierdut controlul aparatului şi a ajuns să se ciocnească de un panou publicitar, fără prea multe pagube materiale şi fără să se rănească. Pilotul a reuşit până la urmă să ghideze avioneta în hangar.

Al doilea incident a avut loc la acelaşi aeroport în dimineaţa următoare. Un alt pilot a încercat să decoleze cu avioneta atunci când, după cum a raportat mai târziu, a simţit cum un fel de forţă misterioasă „trăgea“ de avionetă deviind astfel traiectoria dispozitivului.

"Avionul său a tras spre stânga şi a ieşit de pe pistă, pe o zonă cu pământ", a relatat sergentul de poliţie Brian Nix. "În timp ce încerca să manevreze avionul pentru a recâştiga controlul, acesta a început să se ridice şi în cele din urmă s-a răsturnat".

În jurul orei locale 09:10 a.m. au fost avizate serviciile de urgenţă că o avionetă s-a răsturnat în timpul decolării. Pompierii, paramedicii şi poliţia s-au deplasat imediat la locul indicat. Din fericire, nici în acest caz pilotul nu a suferit leziuni.

Consiliul de Securitate Naţională în Transporturi al SUA a fost informat în mod corespunzător despre cele două incidente şi este foarte posibil să se iniţieze o anchetă pentru a clarifica ce s-a întâmplat.

Aeroportul Municipal Porteville este deţinut de primăria oraşului cu acelaşi nume şi este destinat publicului.

Aeroportul a fost construit în 1942 de forţele aeriene ale SUA, proprietatea fiind transferată consiliului local în 1946. De asemenea, a fost folosit ca bază de antrenament pentru forţele armate aeriene Lemoore şi pentru patrulele de coastă care utilizează avionul B-25.