O insulă de corali în formă de pisică de mare în paradisul pisicilor de mare australiene

Lady Elliot Island, Australia, văzută din avion
Lady Elliot Island, Australia, văzută din avion (Marine National Park Zone)

Privind-o de sus arată ca un peşte cartilaginos din genul Manta (pisică de mare) care se bălăceşte la suprafaţa apei. Lady Elliot Island este un sanctuar de corali din arhipelagul Capricornului, în Australia, cunoscută pentru viaţa sa marină uimitoare şi spectaculoasă, plin de mante, broaşte ţestoase şi stele de mare albastre.

Un tărâm de vis, situat la 100 kilometri de coasta Queensland, înconjurat de ape albastre şi transparente profunde din care ies în evidenţă culorile recifului, care creează în jurul atolului un efect vizual tridimensional spectaculos. Cea care protejează habitatul delicat al Lady Elliot Island şi biodiversitatea acesteia este Marine National Park Zone, care recomandă un turism responsabil şi protejarea mediului ambiant.

Prima „apariţie“ deasupra nivelului mării a Lady Elliot Island a avut loc în jurul anului 1500 î.Hr.. Formarea sa în cercuri concentrice este mărturia creşterii coralilor de-a lungul a 3.000 de ani. Aceştia au creat actuala formă a insulei deja cu trei sute de ani înainte de descoperirea "oficială", în 1816, de către căpitanul Thomas Stuart la bordul navei Lady Elliot.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita această minune a naturii este august-ianuarie: se poate ajunge pe calea aerului, cu zboruri zilnice din Hervey Bay, Bundaberg, Gold Coast şi Brisbane; se poate sta pe insulă în singurul eco-hotel sau se poate alege una dintre excursiile zilnice efectuate în barcă. Indiferent de mijlocul folosit să ajungeţi pe insulă nu pierdeţi ocazia să vă scăldaţi în apele sale cristaline şi nu uitaţi masca pentru un snorkelig de neuitat.

Mai multe informaţii: Lady Elliot Island, Department of National Parks, Sport and Racing