O localitate din nordul Republicii Moldova a votat o Declaraţie de unire cu România

Eveniment unionist
Eveniment unionist (Acţiunea 2012)

De ziua Unirii Principatelor Române, zi cu rezonanţă specială pentru români, o localitate din nordul Republicii Moldova - Parcova - a votat o Declaraţie de unire cu România.

În documentul adoptat pe 23 ianuarie de primarul comunei Parcova din raionul Edineţ, Marcel Snegur, şi de consilierii locali, se arată că „în numele locuitorilor Moldovei răsăritene în general şi al cetăţenilor satelor Parcova şi Fântâna Albă în particular, în puterea dreptului istoric şi dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-şi hotărască soarta lor de azi înainte şi pentru totdeauna, Consiliul Local al comunei Parcova, raionul Edineţ, decide unirea cu Ţara-Mamă, România”.

Declaraţie de Unire
Declaraţie de Unire (Platforma Unionistă Acţiunea 2012)

Potrivit comunicatului remis Epoch Times de Platforma Unionista Acţiunea 2012, semnatarii Declaraţiei îşi exprimă bucuria de a sărbători împreună cu românii de pretutindeni Centenarul Marii Uniri şi „adeziunea la valorile naţionale şi democratice ale spaţiului cultural românesc”.

Basarabia a fost prima dintre provinciile istorice care s-a unit cu România, la 27 martie 1918. Acesteia i-au urmat Bucovina (28 noiembrie 1918) şi Transilvania (1 decembrie 1918).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne