O mare iubire în impas. Angelina Jolie a decis să divorţeze de Brad Pitt

Filmul ”By the Sea”, regizat de Jolie, în 2015, în care este vorba despre o relaţie dificilă, nu are legătură cu problemele frumosului cuplu de la Hollywood. Angelina doreşte pur şi simplu tot ceea ce este mai bun pentru „sănătatea familiei”.
Angelina Jolie împreună cu Brad Pitt 28 mai 2014, în Hollywood, California.
Angelina Jolie împreună cu Brad Pitt 28 mai 2014, în Hollywood, California. (Frazer Harrison/Getty Images)

Căsătoria unuia dintre cele mai mediatizate şi admirate cupluri ale Hollywoodului ia sfârşit.

Angelina Jolie a înaintat actele pentru divorţ, pe 15 septembrie, după doi ani de căsătorie, invocând „diferenţe ireconciliabile” în relaţia cu soţul ei, Brad Pitt, anunţă CNN.

Actriţa a cerut custodia celor şase copii ai cuplului, cu posibilitatea ca Brad să îşi poată vizita copiii. A mai cerut să păstreze „diverse bijuterii şi alte lucruri personale” precum şi orice câştiguri de la şi după data separării lor. Angelina Jolie are o avere de 160 de milioane de dolari, în timp ce Brad Pitt are 240 de milioane de dolari.

Potrivit unor surse apropiate cuplului, decizia Angelinei ar avea legătură cu modul în care Pitt s-a ocupat de creşterea copiilor, aceasta fiind extrem de supărată de metodele folosite de actor şi de intracţiunea acestuia cu cei mici.

Angelina „s-a săturat” de faptul că Brad consumă iarbă şi posibil alcool, la care se adaugă şi ceea ce ea crede a fi „problema furiei”, pe care o consideră periculoasă pentru copii, potrivit sursei TMZ.

Robert Offer, agentul actriţei, spune că ea a luat această decizie „pentru sănătatea familiei” şi că nu există o „a treia persoană”.

Jolie este reprezentată în instanţă de avocata Laura Wasser şi nu a solicitat suport marital şi pensie alimentară.

Există o speculaţie tabloidizată în legătură cu lupta celor doi pentru copii, dar sursele apropiate de cei doi actori afirmă că ambele părţi îşi doresc o despărţire prietenoasă.

„Sunt foarte îndurerat de asta, dar ceea ce contează cel mai mult este bunăstarea copiilor noştri”, a declarat Brad Pitt pentru CNN, marţi. „Am rugămintea ca presa să aibă amabilitatea să respecte intimitatea în această perioadă dificilă”.

Campania lui Jolie este concentrată, de asemenea, asupra copiilor.

„Angelina va face întotdeauna ceea ce este mai bine pentru protecţia copiilor”, a declarat Geyer Kosinski, managerul lui Jolie, pentru E! News. „Ea va aprecia pe oricine care înţelege nevoia lor de intimitate în această perioadă”.

Angelina Jolie şi Brad Pitt au interpretat rolul unui cuplu de asasini profesionişti în "Domnul şi doamna Smith/ Mr. & Mrs. Smith" în anul 2005. Atracţia dintre cele două staruri, atât de palpabilă pe marele ecran, s-a transpus în scurt timp şi în viaţa reală. Brad Pitt a divorţat de actriţa Jennifer Aniston în 2005, după patru ani şi jumătate de căsnicie, pentru a fi împreună cu Jolie.

Cei doi actori, botezaţi de presa de la Hollywood "Brangelina", sunt împreună de peste zece ani şi au şase copii: trei adoptaţi - Maddox, născut în august 2001, în Cambodgia, Zahara, născută în ianuarie 2005, în Etiopia, şi Pax, născut în noiembrie 2003, în Vietnam - şi trei biologici, Shiloh, născută în mai 2006, şi gemenii Knox şi Vivienne, născuţi în iulie 2008.

Brad Pitt a fost căsătorit anterior cu actriţa Jennifer Aniston (2000 - 2005), iar Angelina Jolie a fost căsătorită cu actorii Jonny Lee Miller (1996 - 1999) şi Billy Bob Thornton (2000 - 2003).

Brad a fost alături Angelina în 2013, când actriţa a efectuat o dublă masectomie preventivă.

Jolie a declarat că a recurs la această operaţie în urma unor investigaţii care arătau că ar avea o mutaţie a genei BRCA1 care îi măreau riscul de cancer mamar.

„Doctorii mi-au estimat că aveam un procent de 87% risc de cancer mamar şi 50% risc de cancer ovarian, deşi riscul este diferit în cazul fiecărei femei”, a scris Jolie într-un articol pentru New York Times.

„În momentul în care am aflat care e realitatea, m-am decis să fiu pro-activă şi să minimizez riscul cât de mult pot. Am luat decizia unei duble masectomii preventive”.

În 2014 cei doi actori s-au căsătorit în capela Château Miraval din satul Correns, cu o mică ceremonie alcătuită din cei apropiaţi.

În anul următor, Jolie a vorbit iar despre sănătatea ei, de data asta după ce şi-a scos ovarele şi anexele pentru a se proteja împotriva cancerului.

Producători de film şi implicaţi în problemele planetei

Cuplul a vorbit cu Tom Brokaw de la NBC, în 2105, despre mariajul lor, lupta ei pentru sănătate şi munca lor împreună pentru promovarea filmului ”By the Sea”, film despre un cuplu aflat într-o căsătorie dificilă, în care Jolie semnează scenariul şi regia. Relaţia personajelor din filmul lui Jolie nu e inspirată din relaţia ei cu Pitt, spune actriţa.

„Doresc ca publicul să ştie că dacă ar fi semănat cu relaţia noastră n-am fi putut niciodată face acest film”, a declarat Jolie. „Şi asta pentru că noi suntem, de fapt, foarte, foarte stabili şi nu astea sunt problemele noastre”.

Cei doi au fost, de asemenea, parteneri la donaţii.

Pitt a lucrat ani de zile pentru a ajuta la reconstruirea oraşului New Orleans, distrus după uraganul Katrina. Jolie este reprezentantul oficial al Naţiunilor Unite în criza refugiaţilor.