O maşină cu explozibili, reţinută de poliţia din Kosovo

Forţe de poliţie.
Forţe de poliţie. (ARMEND NIMANI/AFP/Getty Images)

Poliţia din Kosovo a anunţat că a reţinut joi, în capitala Pristina, o maşină cu numere de Belgrad care transporta explozibili.

Ministrul de Interne, Skender Hyseni, a declarat că s-au găsit în maşină 12,2 kilograme de explozibili, adăugând că obiectivul şoferului „era comiterea unui atac terorist”.

Substanţa, suspectată a fi explozibil, a fost trimisă la laborator pentru analize, în timp ce şoferul maşinii este supus interogatoriului, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei, Bakir Kelani.

Agenţia de presă B92 a precizat că persoana arestată este un sârb iar poliţia „a fost informată în prealabil” şi în acest fel a putut „să oprească vehiculul şi să aresteze şoferul”.

Kelani a declarat că poliţia a acţionat în baza informaţiilor, pentru a opri, joi noapte, suspectul care se îndrepta către zona unde sunt localizate majoritatea ambasadelor occidentale, inclusiv ambasada Statelor Unite.

Kelani a mai informat că autovehiculul avea numere de înregistrare emise în Serbia iar şoferul avea un paşaport sârb, dar nu a divulgat etnia sau religia acestuia.

Majoritatea etnicilor albanezi din Kosovo sunt de religie musulmană.

Autorităţile au avertizat că radicalii islamici ar putea riposta după ce mulţi dintre ei au fost arestaţi, la începutul anului, sub acuzaţia că au luptat alături de extremiştii din Siria şi Irak.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe