O mişcare politică de tip nou îşi propune să apere valorile familiei în Franţa

Preşedinta LMPT, Ludovine de La Rochere.
Preşedinta LMPT, Ludovine de La Rochere. (Captură youtube.com)

Pe scena politică franceză a fost lansată o mişcare politică de tip nou, al cărei ţel declarat este să apere valorile familiei, o temă fundamentală pentru viitorul societăţii, 'care lipseşte din programul marilor partide de stânga sau de dreapta'. Noua mişcare, prezentată la sfârşitul săptămânii trecute la Paris, provine din micul grup conservator La Manif pour Tous (LMPT), condus de Ludovine de La Rochere, informează luni ziarul ABC.

'Nici stânga socialistă, nici dreapta tradiţională nu apără familia cum credem noi că trebuie apărată, ca o bază a societăţii noastre. Un tată, o mamă, copii şi un proiect comun central în viaţa societăţilor noastre care de secole încoace este ameninţată din multe motive. Credem că este important să ne apărăm valorile', a declarat Ludovine de La Rochere, prezentând noua ambiţie politică a mişcării pe care o conduce.

Timp de mai multe luni, LMPT a colaborat cu mai multe asociaţii catolice, protestante şi nereligioase, pentru a atinge un obiectiv comun: pregătirea de propuneri concrete pentru a le supune aprobării guvernului şi tuturor partidelor de stânga şi dreapta, din dorinţa de a interveni activ în dezbaterea politico naţională.

LMPT s-a născut ca o federaţie de asociaţii unită împotriva proiectului de lege care a dus la aprobarea căsătoriei între homosexuali. Organizaţia a pierdut acea luptă, dar a câştigat alta, obţinând ca guvernul lui François Hollande să retragă proiectul de lege care trebuia să modifice o legislaţie în domenii sensibile legate de familie.

După această luptă, LMPT vrea să meargă mai departe şi să se transforme într-o mişcare politică de tip nou, aflată la dreapta centrului şi partidelor de dreapta tradiţionale, dar la distanţă de extrema dreapta care nu tratează nici ea valorile familiale aşa cum le înţelege LMPT.

Preşedinta LMPT, Ludovine de La Rochere, a devenit brusc noua personalitate emergentă. Catolică practicantă şi conservatoare de tip nou, ea a fost prezentată ca o 'Pasionaria conservatoare', 'un Daniel Cohn-Bendit al dreptei catolice'. Ea are însă o personalitate proprie: 'Sunt o femeie cu opinii, modernă, convinsă că Franţa are nevoie de o mişcare cum este LMPT, pentru a apăra valorile familiale, pe care partidele politice tradiţionale le-au cam uitat'.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe