O mulţime de cutremure în Pacific la sfârşitul săptămânii trecute

(Captură Imagine)

Sfârşitul săptămânii trecute a fost activ în ceea ce priveşte cutremurele ce s-au produs în lume, fiind raportate peste 36 de cutremure de-a lungul liniilor de falie şi a punctelor vulcanice sensibile.

Cel mai recent cutremur a avut magnitudinea de 5,2 şi a fost înregistrat vineri dimineaţă la nord de oraşul-port ecuadorian Guayaquil, în jurul orei locale 8:40 EST. Un alt cutremur major, cu magnitudine 5,2, a avut loc cu 17 ore mai devreme la aproximativ 965 km nord-est în largul coastei statului Panama, iar un cutremur de magnitudine 4,6 lovise deja la aproximativ 320 km în largul coastei peruane.

Totodată, joi, în jurul orei locale 8 p.m. EST, în cealaltă parte a Oceanului Pacific, a avut loc un cutremur de magnitudine 4,9 în largul coastei oraşului Namie, la aproximativ 24 km est de centrala nucleară Fukushima, care a fost puternic afectată în 2011 de un cutremur cu magnitudinea de 8,9 pe scara Richter.

Oficialii niponi au declarat că noul cutremur nu a provocat pagube materiale sau victime.

De asemenea, joi seară, districtul Monterey din California, a fost lovit de trei noi replici după un cutremur de magnitudine 4,6 care a avut loc luni şi care a fost simţit până în San Francisco.

Cele trei replici noi au avut o magnitudine cuprinsă între 2,9 şi 3,8. Până acum s-au înregistrat peste 12 replici, toate provenind din Falia San Andreas. Nu au fost raportat victime sau pagube materiale după niciunul dintre aceste cutremure.

US Geological Survery a precizat vineri, 17 noiembrie, că statul american California fusese lovit în ultimele 24 de ore de 11 seeisme, cele mai puternice dintre ele având o magnitudine de 3,2.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură