O nicovală de 50 kg pluteşte într-un mediu lichid, dar nu în apă (video)

Nicovală în mercur
Nicovală în mercur (Print screen YouTube)

Este posibil ca o nicovală de 50 kg să plutească într-un mediu lichid? În mod normal, primul lucru pe care îl gândim când spunem "mediu lichid" este apa, iar cunoştinţele minime pe care le avem despre fizică ne conduc imediat la concluzia că o nicovală se scufundă în apă în doar câteva secunde.

Cu toate acestea, există un element lichid care face ca o nicovală să plutească cu uşurinţă indiferent de greutate: 50 kg, 100 kg, 1.000 kg sau chiar 10.000 kg. Dar care este acest lichid? Ei bine, mercurul.

Explicaţia pentru care o nicovală de fier de 50 kg pluteşte într-o cadă plină de mercur lichid are de-a face cu densitatea şi nu cu greutatea. Mercurul are o densitate de două ori mai mare decât fierul. De fapt, datorită acestor rapoarte de densitate, fierul pluteşte mai bine în mercur decât o face lemnul în apă.

Acest experiment a fost publicat realizat pe canalul Youtube "Cody's Lab". Creatorul clipului video, Cody Don Reeder, care are multă experienţă în domeniul mercurului, a demonstrat, de asemenea, cum atunci când se loveşte o nicovală cu un ciocan, este complet diferit în funcţie de locul unde se află aceasta: în lichidul de mercur sau în afara lui. În mercur, nicovala nu emite sunete

(Print screen YouTube)

(Print screen YouTube)