O nouă pădure în Transilvania, plantată de voluntari

Pădure de munte
Pădure de munte (Eugen Horoiu)

În România, în fiecare oră, trei hectare de pădure dispar. Iar efectele se văd în multe dintre satele de munte, unde alunecările de teren ajung să le pună oamenilor viaţa în pericol, relatează Digi24.

La Tritenii de Jos, în judeţul Cluj, zona împădurită a scăzut la mai puţin de un procent din suprafaţa totală a comunei. De patru ori au încercat localnicii să-şi refacă singuri pădurea. Cu bani puţini şi cu forţa de muncă limitată, abia au reuşit să planteze 3.500 de puieţi.

Fiind disperaţi, au făcut apel la voluntari. Până la urmă s-au adunat peste 1.000 de oameni şi au plantat împreună nu mai puţin de 40.000 de puieţi.

Voluntarii au plantat puieţi de frasin, gorun şi pin. După ultimele trei runde de împădurire, aproape 90% dintre copaci s-au prins, iar primii plantaţi sunt deja măricei.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură