O parte a societăţii civile anunţă suspendarea protestelor în perioada de doliu naţional

Moartea regelui Mihai ar putea duce la o scurtă perioadă de "armistiţiu". Mai multe grupuri civice implicate în protestele de stradă au lansat un apel la decenţă şi respect.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Instituţiile statului trebuie să stopeze, măcar în această perioadă, orice acţiuni şi iniţiative care ar putea genera tensiune, au transmis marţi, în cadrul unui comunicat de presă, mai multe grupuri civice implicate în proteste.

"Am primit cu tristeţe vestea trecerii la cele veşnice a Regelui Mihai. Credem că este un moment în care respectul comun pentru una dintre cele mai importante figuri istorice ale României trebuie să devină o prioritate pentru toţi actorii politici, civici şi sociali.

De aceea, facem apel la instituţiile statului să stopeze, măcar în această perioadă, orice acţiuni şi iniţiative care ar putea genera tensiune. De asemenea, la rândul nostru, anunţăm suspendarea acţiunilor de protest în stradă în perioada de doliu naţional", se arată în comunicatul citat.

Reamintim că şi PSD a anunţat oficial că nu va mai organiza mitingurile împotriva aşa-zisului "stat paralel" programate pentru finalul acestei săptămâni.

Semnatarii apelului: Acţiunea Civică Galaţi, Asociaţia Aradul Civic, Asociaţia Civică ProFest, Comunitatea Curăţăm Galaţiul, Corupţia Ucide, Evoluţie în Instituţie, Geeks for Democracy, Grupul Civic #Insist, Iniţiativa România, Iniţiativa Timişoara, Oradea Civica, #REZISTENŢA, Rezist Zurich, Rezist München şi Ştafeta Steagului U.E.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne