O părticică de Olanda în Pasajul Universităţii din Bucureşti (Video şi foto)

De ziua naţională a Olandei, florile au coborât în Pasajul Universităţii unde, pe acorduri de muzică simfonică, şase designeri florişti au delectat trecătorii cu spectaculoase aranjamente florale.
Ambasadoarea Olandei la Bucureşti, Stella Ronner-Grubacic
Ambasadoarea Olandei la Bucureşti, Stella Ronner-Grubacic (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Sutele de bucureşteni care au trecut în dimineaţă zilei de miercuri prin Pasajul Universităţii au asistat la demonstraţiile de măiestrie ale unor designeri florişti români. Sub ochii trecătorilor, floriştii au creat aranjamente florale spectaculoase, în cadrul unui eveniment organizat de Ambasada Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti pentru a marca ziua Regelui Willem-Alexander.

"Ideea este că vrem să combinăm astăzi în pasajul universităţii florile olandeze pe care le iubim cu toţii şi pe care le găsiţi în toate florăriile din România cu creativitate artiştilor români.", a declarat ambasadorul Stella Ronner-Grubacic, gazdă a evenimentului.

Ambasadoarea Olandei la Bucureşti, Stella Ronner-Grubacic
Ambasadoarea Olandei la Bucureşti, Stella Ronner-Grubacic (Eugen Horoiu)

Cum Olanda deţine pentru primele 6 luni ale anului preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, designerii florişti, câştigători ai Concursului Naţional de Aranjamente Florale de anul trecut, au lucrat în special cu flori albastre şi galbene - culorile UE - pentru a onora valorile europene, a mai explicat Stella Ronner-Grubacic.

Trecătorii care s-au oprit pentru a admira munca artiştilor au fost serviţi cu brânzeturi şi prăjituri Olandeze, au primit buchete de flori făcute de un designer olandez, s-au putut fotografia alături de fete îmbrăcate în portul tradiţional olandez sau încălţaţi cu o pereche de uriaşi saboţi galbeni şi, mai ales, au putut admira spectaculoasele buchete de flori în combinaţii cu totul neaşteptate.

Ziua Olandei sărbătorită la Bucureşti.
Ziua Olandei sărbătorită la Bucureşti. (Eugen Horoiu)

"Fără suflet nu poţi să faci nimic, secretul unui buchet reuşit este să fie armonios şi să îl gândeşti pentru eveniment sau persoana care îl va deţine", a explicat pentru Epoch Times Mădălina Mocanu, câştigător al primei ediţii a concursului naţional de aranjamente florale.

Ziua Olandei
Ziua Olandei (Epoch Times România)

Sărbătoarea va continua cu cea de-a VII-a ediţie a tradiţionalului Concurs Naţional de Aranjamente Florale, organizat la Hotelul Intercontinental, concurs la care îşi vor demonstra măiestria 53 de artişti florali.

Ziua Olandei
Ziua Olandei (Epoch Times România)

Ziua Olandei
Ziua Olandei (Epoch Times România)

Ziua Olandei
Ziua Olandei (Epoch Times România)

Ziua Olandei
Ziua Olandei (Epoch Times România)

Ziua Olandei
Ziua Olandei (Epoch Times România)