O „vacă rebelă” scapă înaintea unui rodeo şi nimeni nu o poate prinde

Vacă
Vacă (pixabay.com)

Undeva, în zăpada din Alaska, chiar în aceste momente, o vacă numită Betsy se bucură într-un fel de libertatea sa. După cum relatează presa americană, Betsy este o "vacă rebelă", care a scăpat în luna iunie, cu o noapte înaintea unui rodeo, şi nu a mai apărut.

Frank Koloski – acum fostul său proprietar - a povestit că Betsy a scăpat noaptea, înainte de un rodeo, în luna iunie a anului trecut. Bovina, în vârstă de trei ani, s-a lansat într-o cursă nebună de-a lungul cărărilor unei zone de schi din apropierea fermei şi de atunci se află pe fugă. Nici chiar poliţia din Anchorage, echipată cu două drone diferite, cu camere HD, nu a reuşit să o localizeze. Koloski însuşi a mărturisit că a petrecut ore întregi în căutarea sa. Dar Betsy a dispărut.

În săptămânile care au urmat dispariţiei, au început să apară unele semnalări. Cu o tendinţă fluctuantă. În toamnă, se părea că Betsy şi-a pierdut din nou urma. Apoi, în noiembrie, a apărut o postare nouă pe social media care pomenea despre ea. Adevărul este că, săptămână după săptămână, Betsy a devenit o celebritate locală, cu apariţii sporadice de-a lungul traseelor frecventate de schiori şi motociclişti. Ultima fotografie a fost făcută de un motociclist pe 16 ianuarie: Betsy în mijlocul zăpezii pe o cărare.

Betsy
Betsy (Meg Kurtagh via AP)

Observând imaginile cu fugara Betsy, Koloski a spus că este foarte încrezător: vaca pare a fi foarte sănătoasă, dar îl îngrijorează potenţialii prădători. El a subliniat că Betsy pare a fi bine hrănită, dar pentru orice eventualitate a decis să lase în zonă, baloturi de fân pentru ea.

Cu toate acestea, Koloski vrea să o aducă pe Betsy acasă şi nu va înceta să o caute. „Dar este ca şi cum ai căuta un ac într-o grămadă de fân”, a mărturisit el. „Până acum nu a făcut decât să fugă.”

Alte informaţii: Rodeo Alaska cow evades capture wandering Anchorage trails