O zi ruşinoasă pentru Parlament! PSD-ALDE, acuzată că ne-a adus mai aproape de a fi un stat infracţional

Majoritatea parlamentară PSD-ALDE ne-a adus mai aproape de a fi un stat infracţional, devenim o republică infracţională şi ne depărtăm de Uniunea Europeană, a acuzat deputatul Claudiu Năsui.
Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu - Epoch Times Romania)

O zi ruşinoasă pentru Parlament - s-a decis că majoritatea fondurilor obţinute ilegal de partide nu vor mai fi confiscate, a atras atenţia, pe pagina sa de socializare, deputatul USR Claudiu Năsui.

"Iniţial PSD şi-a dat de gol intenţiile când domnul Iordache a propus să nu se mai confişte deloc sumele ilegale obţinute de partide. Deloc. Aţi citit bine. Varianta promovată în lege este, însă, cosmetizată. Pentru că mai lasă confiscarea sumelor legale să existe, dar în nişte cazuri minoritare. În majoritatea cazurilor, partidele care se finanţează ilegal vor păstra banii obţinuţi astfel şi vor plăti doar o amendă. Atât. Evident că acest lucru nu se aplică nicăieri altundeva. Dacă dumneavoastră, de exemplu, sunteţi descoperiţi cu sume pe care le-aţi obţinut ilegal, acestea se confiscă pe lângă amenda primită. Pentru partide, însă, avem un dublu standard. Ele le pot păstra", a declarat Năsui.

Potrivit deputatului, clasa politică ia cât mai multe biruri din economia privată prin majorări de accize, taxarea suplimentara a muncii part-time, split TVA etc., după care le împarte prin sinecuri, privilegii, măriri de indemnizaţii şi salarii mărite la prietenii lor din administraţia publică.

"Şi acum, cireaşa de pe tort, făţiş şi fără pic de ruşine, chiar şi fondurile pe care le iau ilegal, le păstrează. Ei fac legea după chipul şi asemănarea lor. Majoritatea parlamentară ne-a adus mai aproape de a fi un stat infracţional. Presa a ajuns să fie atacată prin ANAF, prin CNA şi chiar fizic. Justiţia este atacată constant şi se încearcă să i se mute cârma la ministerul politic. Devenim o republică infracţională şi ne depărtăm de Uniunea Europeană", a conchis Năsui.