Oameni ai legii din R. Moldova, investigaţi pentru corupţie. Procuror şi avocat, reţinuţi de CNA

Femida
Femida (facebook.com)

Procurorii anticorupţie anunţă că în seara zilei de 18 octombrie, în ajunul Zilei Juristului, au reţinut pentru 72 de ore un procuror din cadrul procuraturii raionului Orhei şi un avocat, aceştia fiind bănuiţi de luare de bani ce nu li se cuveneau.

Conform oamenilor legii, procurorul ar fi solicitat, prin intermediul avocatului, de la soţia unei persoane învinuite de punerea în circulaţie a drogurilor, suma de 3000 de euro, pentru recalificarea faptei penale şi soluţionarea chestiunii de eliberare a inculpatului din arest.

Procurorii susţin că şi judecătorul din cadrul judecătoriei Orhei, care a examinat cauza penală respectivă, ar fi pretins de la soţia inculpatului, prin intermediul avocatului, suma de 2000 de euro, pentru atenuarea învinuirii inculpatului şi eliberarea acestuia din arest.

Astfel, în cadrul descinderilor procurorilor şi ofiţerilor anticorupţie, în automobilul procurorului ar fi fost găsită suma de 3000 de euro, procurorul şi avocatul fiind reţinuţi. Procurorul General a dispus începerea urmăririi penale în privinţa procurorului şi judecătorului pentru corupere pasivă şi activă.

De menţionat că în primele ore ale dimineţii de vineri, procurorii şi ofiţerii anticorupţie au descins cu percheziţii în mai multe birouri ale direcţiei arhitectură şi urbanism a Primăriei Chişinău, după care 17 persoane au fost escortate la CNA pentru audieri fiind bănuite de acte de corupţie.

Din anul 2000, la 19 octombrie în Republica Moldova este instituită sărbătoarea profesională Ziua Juristului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe