Oamenii de ştiinţă au creat un nou tip de încuietori portabile pentru uşi

Oamenii de ştiinţă de la AFRL au creat un nou tip de încuietori portabile pentru uşi.
Oamenii de ştiinţă de la AFRL au creat un nou tip de încuietori portabile pentru uşi. (AFLR via www.wpafb.af.mil)

Oamenii de ştiinţă de la US Air Force Research Laboratory (AFRL) au creat un nou tip de încuietori portabile pentru uşi. Acestea pot fi instalate pe toate uşile, chiar şi pe cele care nu au fost proiectate pentru a fi încuiate, relatează AFRL

Pachetul încuietorii portabile conţine patru mecanisme diferite, concepute pentru diverse tipuri de uşi şi ferestre. Experţii susţin că instalarea încuietorii portabile durează doar câteva secunde. Construcţia simplistă permite montarea încuietorii chiar şi de către o persoană care se află într-o situaţie stresantă.

Instalaţiile portabile au fost deja testate în Northmoor Elementary School din Englewood şi Northmont High School din Clayton, Ohio. În procesul verificării eficienţei încuietorii au fost implicaţi supervizorii, profesorii şi agenţii de pază ai acestor instituţii de învăţământ.

Noul produs a fost conceput special pentru uşile cu încuietori şi fără, în cazul unor eventuale atacuri asupra clădirilor. Utilizatorii se pot închide în camerele ce nu se supun blocării şi să aştepte ajutor din exterior. Numeroasele cazuri de atacuri armate asupra şcolilor şi caselor de locuit, înregistrate în ultimul timp, au constituit principalul motiv al creării încuietorilor portabile.