Oamenii ies din nou în stradă pentru Vlad Alexandrescu. "Vrem să continue reforma pe care a început-o"

Susţinătorii lui Vlad Alexandrescu ies din nou în stradă pentru a încerca să împiedice retragerea acestuia din fruntea Ministerului Culturii.
Proteste pentru susţinerea lui Vlad Alexandrescu.
Proteste pentru susţinerea lui Vlad Alexandrescu. (Otilia Nuţu)

Oamenii ies din nou în stradă, în semn de solidaritate, cu ministrul Culturii Vlad Alexandrescu care ar trebui să îşi dea demisia, la solicitarea premierului Dacian Cioloş, imediat după sărbătorile de Paşti.

În ziua de marţi, 3 mai, de la ora 19:00, susţinătorii lui Vlad Alexandrescu din societatea civilă vor fi din nou în faţa sediului Guvernului din Piaţa Victoriei, au anunţat organizatorii protestului anunţat pe Facebook.

"În lumina ultimelor declaraţii de la finalul săptămânii trecute înţelegem că lupta pentru Ministerul Culturii se ascute: premierul face joc de glezne - ba cere d-lui ministru Alexandrescu să îşi depună demisia, ba îi cere să amâne, iar ministrul încă în funcţie a înaintat o nominalizare care să garanteze continuarea reformei: Corina Şuteu.

Premierul amână nominalizarea publică a Corinei Şuteu; probabil nu este pe placul preşedintelui. Nu e greu să ne imaginăm că preşedintele ar agrea persoane din garda sa, consilieri şi apropiaţi care s-au tot perindat prin structurile administraţiei, fără să mişte nicidecum lucrurile. Ministrul Vlad Alexandrescu spune că nu va ceda la funcţia de ministru decât în favoarea Corinei Şuteu, în caz contrar anunţând că nu îşi va depune demisia oficial.

E cazul să îi arătăm mai departe susţinerea noastră d-lui ministru! Vrem să continue reforma pe care domnia sa a început-o! Nu vrem să se întoarcă aceleaşi personaje care au pasat problemele culturii româneşti fără să rezolve nimic. Nu vrem personaje plăcute preşedintelui, vrem oameni care să deranjeze grupurile de interese, fie ele imobiliare, … sau politice. Ne vedem marţi din nou, în faţă la Guvern. Şi din nou, apoi, seară de seară, de câte ori va fi nevoie", scriu organizatorii protestului.

Într-o nouă postare pe contul său de Facebook, Vlad Alexandrescu îşi anunţă susţinătorii că a convenit cu premierul Dacian Cioloş să nu îşi depună demisia înaintea sărbătorilor de Paşti.

"Vă mulţumesc tuturor pentru susţinerea din ultimele zile: manifestaţiile de stradă de miercuri şi joi, opiniile publice, articolele de presă, numeroasele comentarii de pe reţelele de socializare şi petiţiile în favoarea rămânerii mele ca Ministru al Culturii. Din toate acestea am înţeles că reforma pe care am început-o în domeniul culturii are o largă audienţă şi răspunde unei aşteptări generale de înnoire în sectorul cultural. În momentul de faţă continuarea acestei reforme este periclitată.

Am convenit cu Primul-Ministru că nu îmi voi depune demisia înaintea sărbătorilor de Paşti. Sunt îngrijorat că reacţiile furibunde ale celor care vor oprirea reformei ar putea să prevaleze. Cred că împreună cu echipa mea şi cu toţi cei care îmi împărtăşiţi viziunea, putem şi trebuie să ne impunem", a scris Vlad Alexandrescu.