„Oare am uitat să mai fim oameni?” - Un bolnav zace, abandonat în noroi, în faţa spitalului

Un bărbat a fost lăsat să zacă zile în şir în faţa Spitalului Universitar din Bucureşti, la câţiva paşi de parcarea medicilor, fără să fie ajutat. A fost nevoie ca un cetăţean să sune la ambulanţă, pentru ca bolnavul, aflat în stare foarte gravă, să fie luat în îngrijire.
Bolnavul abandonat în faţa Spitalului Universitar.
Bolnavul abandonat în faţa Spitalului Universitar. (Facebook)

Un bărbat bolnav a zăcut în mocirlă, mai mult mort decât viu, în faţa unităţii de primiri urgenţe a Spitalului Universitar din Bucureşti, cea mai mare şi mai modernă din ţară. A fost nevoie ca un cetăţean să sune la ambulanţă, pentru ca omul, suferind şi zăcând în noroi după ploaia torenţială să fie internat în spital, relatează stirileprotv.ro.

Ambulanţa, sesizată ce cetăţeanul care a şi postat pe internet imagini video cu bolnavul zăcând pe pământ, în pijamale de spital, a venit după două ore şi jumătate de la sesizare.

„Oare am uitat să mai fim oameni?", au scris, indignaţi, cetăţenii care au urmărit filmuleţul pe internet.

Bărbatul a zăcut în noroi mai multe zile la doi paşi de unitatea primiri urgenţe şi de parcarea medicilor spitalului, care în fiecare dimineaţa au coborât din maşină, l-au văzut pe omul care zăcea acolo, fără ca cineva să îi acorde vreun ajutor

Cel care l-a filmat pe bolnavul lăsat să zacă pe pământ se numeşte Adrian. Trecuse şi cu două zile în urmă pe lângă acest om. Atunci l-a văzut în haine de spital.

"Avea exact pijamalele acelea de unică folosinţă, se vedea şi pampersul, se vedea clar că era o persoană externată din spital, un om al străzii nu avea cum să aibă hainele acelea", a declarat tânărul, care ulterior a aflat că omul ar fi petrecut ultimele 7 zile în acelaşi loc, după ce ar fi fost externat din spital.

Întors acasă, Adrian s-a tot gândit la omul lăsat în stradă. Când a plouat torenţial în Bucureşti, a luat mai multe haine şi ceva de mâncare şi s-a întors în părculeţul de lângă spital. L-a găsit pe necunoscut în acelaşi loc, în stare gravă, incapabil să mai comunice coerent.

Hotărât să-l ajute pe necunoscut, Adrian a sunat la 112 iar după 3 solicitări a sosit ambulanţa.

"La 19.30, după două ore şi 40 de minute (de la apel n.r.). La doi paşi de spital şi de parcarea medicilor, mulţi care plecau cred că erau medici se uitau, nimeni nu a întrebat nimic. Şoferul mi-a spus ceva de genul: păi îl stiu că e de vreo 2 săptămâni pe aici a fost internat la Municipal şi externat.”

Bărbatul are aproximativ 46 de ani, este internat la terapie intensivă în stare foarte gravă. Reprezentanţii Spitalului Universitar nu au răspuns întrebărilor adresate de Ştirile protv.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne