Oazu Nantoi: Fără demontarea regimului uzurpator din RM nu are sens să mergi la alegerile parlamentare

Dacă moldovenii nu se trezesc ”din somnul cel de moarte”, statalitatea RM va deveni o anecdotă de prost gust, cu Hitler şi Stalin în calitate de părinţi-fondatori şi cu Plahotniuc care o va vinde la licitaţie cu strigare, afirmă analistul.
Oazu Nantoi, analist politic din Moldova
Oazu Nantoi, analist politic din Moldova (politics.md)

Analistul politic Oazu Nantoi susţine că ruperea relaţiilor dintre regimul din Republica Moldova şi UE era inevitabilă precizând însă că se aştepta ca „paravanul mutual al făţărniciei „pro-europene” să fie rupt după alegerile parlamentare, înscenate de tandemul Plahotniuc-Dodon”

”Locuitorii Chişinăului, cel puţin, n-au acceptat să se comporte ca o turmă docilă, mânată la abatorul electoral şi, drept urmare, victoria incontestabilă a lui Andrei Năstase, susţinut de Maia Sandu şi felicitat de Vaniuşa Ciobanu, a aruncat în aer faţada pro-europeană a regimului, demonstrând, în primul rând, dispreţul absolut al capilor regimului faţă de propriii cetăţeni”, notează analistul într-un editorial pentru cotidianul.md

Oazu Nantoi menţionează că regimul de la Chişinău mizează pe ”impotenţa UE, miopia SUA şi îndobitocirea propriilor cetăţeni. Fără demontarea regimului uzurpator n-are niciun sens să mergi la abatorul alegerilor parlamentare. Totul va depinde, în primul rând, de capacitatea cetăţenilor RM de a se consolida şi de a riposta, demonstrând totodată, că societatea poate genera o guvernare onestă, responsabilă şi competentă.

”Vedem cum şi dacă se va mişca birocraţia europeană, cât timp vor accepta să fie hrăniţi cu poveşti ”anti-Putiniste” cei de peste ocean. Şi, cel mai important lucru, ce vom face noi, cetăţenii acestui stat. Dacă nu ne trezim ”din somnul cel de moarte”, statalitatea RM per ansamblu (să nu uităm şi de businessul numit ”conflict Transnistrean”) va deveni o anecdotă de prost gust, cu Hitler şi Stalin în calitate de părinţi-fondatori şi cu Plahotniuc care o s-o vândă la licitaţie cu strigare”, a conchis analistul politic.