Obama îndemnat din nou să preseze China în privinţa manipulării monedei sale

Preşedintele american Barack Obama, 4 septembrie 2013
Preşedintele american Barack Obama, 4 septembrie 2013 (JEWEL SAMAD / AFP / Getty Images)

Senatorul american Chuck Schumer l-a criticat pe preşedintele american Barack Obama pentru că nu a aplicat suficientă presiune asupra Chinei în privinţa faptului că aceasta îşi menţine moneda la niveluri artificiale joase.

Într-un interviu cu ziarul Huffington Post, senatorul democrat a declarat că agenda comercială a preşedintelui american va eşua dacă el nu va permite Congresului să adopte o măsură împotriva Chinei, făcând referire la planul lui Obama pentru încheierea de acorduri comerciale cu naţiunile din Pacific şi din Europa.

“Atât administraţia Bush cât şi administraţia actuală au refuzat în acest caz să protejeze muncitorii americani” prin faptul că nu au discutat direct despre manipularea monedei chineze de către Beijing, “deşi toată lumea ştie că ei fac asta”, a declarat Schumer.

Casa Albă s-a opus unei astfel de legislaţii.

Măsura propusă a fost inclusă într-un proiect de lege privind taxele vamale, dar este vulnerabilă în cazul unui vot de respingere venit din partea preşedintelui.

Senatorul din New York a declarat că planurile comerciale ale lui Obama vor fi periclitate dacă liderul american se va opune legislaţiei.

Statele Unite acuză China de reducerea preţurilor pentru exporturile sale prin manipularea monedei proprii, yuan-ul.

În timp ce Washingtonul presează Beijing-ul în privinţa monedei sale, China acuză SUA de transformarea yuan-ului într-un ţap ispăşitor pentru propriile sale probleme economice.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe