Obsesie comunistoidă: Kremlinul agită fantoma neo-nazismului european

(DMITRY KOSTYUKOV / AFP / Getty Images)

Organizaţiile neo-fasciste n-ar trebui lăsate să funcţioneze în lumea modernă de vreme ce sunt considerate criminale în urma procesului Nuremberg, a declarat luni parlamentarul rus Olga Kazakova într-un interviu cu Ria Novosti.

”Neo-fascismul nu este o fantomă, există fapte concrete care dovedesc crimele organizaţiilor neo-fasciste”, a declarat parlamentarul pentru RIA Novosti pe marginea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (PACE) din Strasbourg.

”În mesajul meu [mâine] voi cere să discut despre organizaţiile care există astăzi – Veteranii Waffen SS, mişcarea Galiciană care ridică capul acum şi nu este ruşinată să vorbească despre dreptul lor de a exista, şi care, sub acoperirea retoricii, încearcă se îndepărteze de crime istorice”, a declarat Kazakova.

Olga Kazakova este singurul reprezentant din Rusia prezent la sesiunea de toamnă a PACE.

Delegaţia rusă nu a mai participat la sesiunea continuă a PACE din cauza relaţiilor îngheţate cu Occidentul, de vreme ce adunarea a convenit în luna aprilie să blocheze dreptul de vot al Rusiei în urma conflictului din Ucraina şi a ocupării peninsulei Crimeea. În primăvară, oficialii Moscovei au informat PACE despre decizia a opri cooperarea bilaterală şi s-au retras de la sesiunea din toamnă.