Octavian Ţîcu: Aplicarea imediată a Declaraţiei privind statul capturat, ar fi salvat R. Moldova de împotmoleala politică actuală

Octavian Ţîcu susţine că va rămâne în cadrul blocului ACUM cât timp acesta îşi va menţine integritatea pe care nu o contestă dar cere expres transparenţă în decizii şi respectarea democraţiei interne.
Octavian Ţîcu, fost membru al Partidului Popular European din Moldova
Octavian Ţîcu, fost membru al Partidului Popular European din Moldova (facebook.com)

Deputatul ACUM Octavian Ţîcu susţine că locul lui Plahotniuc şi al acoliţilor săi este pe banca acuzaţilor, într-un act de justiţie corect. De aceea a pledat pentru aplicarea imediată a Declaraţiei privind statul capturat, ceea ce ar fi salvat Republica Moldova de împotmoleala politică actuală.

În contextul declaraţiilor sale critice în adresa actualei coaliţii de guvernare, parlamentarul a ţinut să precizeze că nu a semnat înţelegerea cu PSRM, dar va susţine guvernarea blocului ACUM dacă aceasta va fi o emanaţie a spiritului blocului.

„Consider că este nocivă pentru viitorul nostru pro-european continuarea alianţei cu socialiştii. Blocul ACUM nu este o vacă sacro-sanctă, forţa acestuia a constat tocmai în diversitatea reprezentanţilor şi a opiniilor existente”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Politicianul a notat că va rămâne în cadrul blocului cât timp acesta îşi va menţine integritatea. În prezent, nu contestă integritatea blocului dar cere expres transparenţă în decizii şi respectarea democraţiei interne.

„Nu sunt membru PAS sau Platforma DA, iar critica faţă de acţiunile blocului s-au referit la derapajele atestate după preluarea puterii şi ele vor continua, pentru că unicul meu raţionament de prezenţă în parlament este respectul faţă de alegătorul nostru şi de angajamentele asumate”, a conchis acesta.

Octavian Ţîcu a declarat la începutul lunii august într-un interviu pentru Europa Liberă că blocul ACUM a intrat într-un joc foarte periculos cu Partidul Socialiştilor în care au loc partajări de funcţii. „Blocul ACUM nu poate forma o alianţă de lungă durată cu PSRM, riscurile sunt foarte mari pentru noi toţi, pentru ca Partidul Socialiştilor are foarte multe schelete în dulapuri, unul dintre cele mai mari fiind chiar Igor Dodon.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe