Octavian Ţîcu: Dacă "băieţii" din PDM rămân în alianţă cu Dodon, vor avea soarta lui Plahotniuc

Octavian Ţîcu afirmă că blocul ACUM şi PDM trebuie să facă o alianţă, întrucât doar astfel mai poate fi salvat traseul european al RM şi pe ei înşişi. Altfel, democraţii vor primi interdicţii şi de ei se vor ocupa ruşii.
Octavian Ţîcu, fost membru al Partidului Popular European din Moldova
Octavian Ţîcu, fost membru al Partidului Popular European din Moldova (facebook.com)

Prin sancţiunile impuse lui Vladimir Plahotniuc, Statele Unite transmit un semnal pentru actualii deputaţi PDM, care ar putea avea aceeaşi soartă cu oligarhul dacă vor rămâne în coaliţie cu PSRM, susţine preşedintele Partidului Unităţii Naţionale Octavian Ţîcu.

Acesta consideră că Plahotniuc nu le mai este util americanilor de vreme ce deputaţii PDM au intrat în coaliţie cu PSRM. „Americanii l-au sustras pe Plaha din R. Moldova (în 15 minute), păstrându-l în calitate de garanţie pentru mai multe situaţii: să ţină PDM sub control, să-l şantajeze pe Dodon, să fie sursă de informaţie şi consultare etc.”

„Plahotniuc a fost un personaj de circumstanţă, tolerat de americani şi europeni pentru că a jucat (sau a mimat), uneori în serios, cartea anti-rusească, inclusiv prin obstrucţionarea lui Dodon.

El nu şi-a îndeplinit rolul pentru care a fost protejat, nu mai are nicio influenţă asupra PDM şi orice asociere cu el este nocivă pentru americani”, comentează Octavian Ţîcu, pe pagina sa de Facebook.

Parlamentarul crede că decizia SUA nu-l priveşte pe Dodon, „cu el totu-i clar, el poate oricând pleca după Ural la strâns ciuperci”. Morala fabulei este pentru „băieţii” din PDM, care, dacă vor rămâne în alianţă cu Dodon şi vor permite intrarea Moscovei în R. Moldova definitiv, vor avea soarta lui Plahotniuc.

„Aţi ciordit bani europeni şi americani, domnilor democraţi? Şi acum vreţi să vă salvaţi cu socialiştii şi Rusia? Pe toţi vă aşteptă interdicţii şi sancţiuni din parte SUA, UE şi României. Unde veţi pleca?”, întreabă retoric Octavian Ţîcu, concluzionând că blocul ACUM trebuie „să iasă din tufari, iar PDM să se dumerească”, pentru că doar o astfel de alianţă mai poate salva traseul european al R. Moldova şi pe ei înşişi. „Altfel veţi avea cu toţii soarta lui Plahotniuc şi de voi se vor ocupa ruşii.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe