Octavian Ţîcu, soluţie salvatoare: "Trimiterea trădătorului Dodon în justiţie şi alegeri anticipate pentru toţi!"

Octavian Ţîcu
Octavian Ţîcu (Radio Europa Liberă)

În contextul situaţiei legate de „bătălia pentru Procuratură” dintre Maia Sandu şi Igor Dodon, deputatul şi istoricul Octavian Ţîcu oferă soluţia de salvare prin votarea unei comisii anti-Dodon, „trimiterea trădătorului în justiţie şi alegeri anticipate pentru toţi! Poate aşa mai salvăm aparenţele unui traseu european şi românesc, pentru care Blocul ACUM a fost susţinut la 24 februarie.”

Parlamentarul scrie pe pagina sa de Facebook că, încă în luna august, a avertizat despre faptul că SIS-ul, SPPS, CNA, Curtea Constituţională, Ministerul Apărării, Ministerul Reîntregirii şi alte instituţii fundamentale ale statului au fost preluate de Dodon şi PSRM. „Blocul m-a numit rebel şi mi-au cerut să-mi depun mandatul pentru că scot mizeria din casă.”

„Pe 17 septembrie am ieşit din Fracţiunea PPDA, am spus că semnarea acordului cu PSRM este încălcarea angajamentelor din 21 februarie şi am denunţat cârdăşia dintre Dodon şi Năstase, care a fost complice la înstrăinarea mai multor instituţii în favoarea lui Dodon şi PSRM. Am fost numit trădător”, a adăugat istoricul.

Octavian Ţîcu a menţionat că pe 11 octombrie a înregistrat o iniţiativă legislativă cu privire la constituirea unei Comisii de anchetă „pentru investigarea acţiunilor de trădare de patrie comise de preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon”. A mai fost semnată doar de doi deputaţi ai Blocului ACUM - Iurie Reniţă şi Lilian Carp. „Restul Acum-iştilor - morţi în Popşoi”, adaugă deputatul.

Acesta mai notează că împreună cu Reniţă şi Carp au înaintat iniţiativa pentru deconspirarea şi developarea tuturor ilegalităţilor comise de Igor Dodon şi PSRM atât în campania prezidenţială din 2016, cât şi în scrutinele ulterioare prin intermediul diferitor offshore-uri şi fundaţii – gen Bahamas, "Din suflet" a Primei Doamne şi multe altele.

„Nicio reacţie. ACUM cineva se consideră luptător pentru salvarea justiţiei şi constată că a ajuns „cuţitul la gâtul democraţiei”. În spate e Moscova, loc de retragere nu există. Înţeleg că nu v-aţi făcut lecţiile la istorie”, a conchis Octavian Ţîcu.