Oficial ungar, laudă îmbunătăţirea relaţiilor cu România

Sub bagheta PSD şi ALDE relaţiile cu Ungaria lui Orban se îmbunătăţesc, cel puţin aşa consideră preşedintele Comisiei de Afaceri Externe a Parlamentului de la Budapesta.
(photos.com)

După 5 ani, relaţiile dintre Ungaria şi România dau semne de îmbunătăţire, a declarat joi, pentru media ungară, preşedintele Comisiei de Afaceri Externe a Parlamentului de la Budapesta, Zsolt Nemeth, după o vizită de două zile la Bucureşti, relatează Agerpres, citând MTI.

În timpul vizitei sale la Bucureşti, Nemeth s-a întâlnit cu Alexandru Micula, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe român, cu fostul ministru de Externe Lazăr Comănescu, cu directorul Colegiului Naţional de Informaţii, Iulian Fota, precum şi cu mai mulţi politicieni de la putere şi din opoziţie, discuţiile vizând relaţiile ungaro-române. Totodată, Zsolt Nemeth s-a întâlnit şi cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

În declaraţiile sale acordate mass mediei din ţara sa, Nemeth a subliniat că Parlamentul român a adoptat recent o lege care permite folosirea limbii maghiare în spitale, notează MTI. Nemeth a mai anunţat că a discutat cu politicienii români despre nevoia de a relansa anumite mecanisme existente ale parteneriatului între Ungaria şi România, context în care comisia economică mixtă ungaro-română s-ar putea întâlni în această primăvară.

Oficialul ungar a mai declarat că cele două ţări au poziţii similare în privinţa politicii externe şi a afacerilor europene, a cooperării regionale, precum şi asupra relaţiilor transatlantice, despre care a spus că sunt un excelent punct de start pentru îmbunătăţirea cooperării bilaterale, arată sursa citată