Olimpice: Thomas Bach l-a felicitat pe Sepp Blatter pentru "marea sa contribuţie" la activitatea CIO

Germanul Thomas Bach.
Germanul Thomas Bach. (Simon Hofmann / Bongarts / Getty Images)

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, l-a felicitat, luni, pe Sepp Blatter, preşedintele demisionar al Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) şi membru al CIO, pentru "marea sa contribuţie la CIO şi la mişcarea olimpică", informează AFP.

Blatter, preşedinte al FIFA din 1998 şi membru cu acest titlu al CIO din 1999, nu a făcut deplasarea la Kuala Lumpur pentru a participa la a 128-a sesiune a CIO, care a atribuit Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 Beijingului.

În luna iunie, la câteva zile după realegerea sa pentru al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, zguduită de un amplu scandal de corupţie, Blatter şi-a anunţat demisia, care va deveni efectivă pe 26 februarie cu ocazia unui congres al FIFA ce va desemna un nou succesor la cârma organismului mondial.

Părăsind preşedinţia FIFA, Blatter îşi pierde statutul de membru al CIO şi a renunţat să se prezinte pentru un nou mandat în cadrul mişcării olimpice, a explicat Bach.

"Blatter mi-a trimis o scrisoare pe 23 iulie în care m-a înştiinţat că mandatul său (de preşedinte al FIFA) se încheie pe 26 februarie anul viitor. Legat de acest fapt, el a renunţat să reprezinte" la CIO, a adăugat Bach.

"Îi mulţumesc pentru marea lui contribuţie la CIO şi la mişcarea olimpică", a conchis preşedintele CIO.

Sepp Blatter este membru CIO din 1999 şi a făcut parte din comisia de reforme "CIO 2000", creată în urma scandalului de corupţie care a marcat mişcarea olimpică cu ocazia candidaturii staţiunii Salt Lake City pentru JO de iarnă din 2002.