Olimpice. Torţa olimpică a ediţiei din 2020 a fost prezentată publicului la Tokyo

Organizatorii olimpiadei nipone din 2020 de la Tokyo au prezentat publicului torţa olimpică, inspirată de floarea de cireş, în cadrul unui eveniment desfăşurat miercuri în capitala japoneză.
Torţa olimpică a JO 2020 de la Tokyo.
Torţa olimpică a JO 2020 de la Tokyo. (Getty Images)

Organizatorii Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo (24 iulie - 9 august 2020) au prezentat publicului, în cadrul unui eveniment desfăşurat în capitala Japoniei, designul torţei olimpice care va porni din Grecia spre Ţara Soarelui Răsare în martie anul viitor.

Inspirată de floarea de cireş, torţa are o lungime de 71 centimetri şi o greutate de 1,2 kilograme, fiind realizată din aluminiu reciclat.
Partea superioară a torţei, în care va arde flacăra, simbolizează cele cinci petale caracteristice florii de cireş, precum şi cele cinci inele olimpice.

Flacăra olimpică, care va fi aprinsă în Grecia pe 12 martie 2020 şi va sosi pe 20 martie în oraşul japonez Matsushima, din prefectura Miyagi (nord-est), unde va fi expusă până pe 21 martie, va începe un turneu de 121 de zile prin Japonia, perioadă care se doreşte să coincidă cu înflorirea cireşilor în această ţară.