OMS emite un avertisment privind un virus asemănător SARS

Ministrul Sănătăţii francez, Marisol Touraine, la o conferinţă de presă organizată după ce un francez a devenit infectat cu coronavirusul asemănător cu SARS, (nCoV)
Ministrul Sănătăţii francez, Marisol Touraine, la o conferinţă de presă organizată după ce un francez a devenit infectat cu coronavirusul asemănător cu SARS, (nCoV) (BERTRAND LANGLOIS / AFP / Getty Images)

Un nou virus asemănător SARS, care a ucis 18 persoane de anul trecut încoace, poate fi transmis între oamenii care intră în contact direct, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Vorbind din Arabia Saudită, directorul general adjunct al OMS, Keiji Fukda, a declarat duminică că este preocupat de transmiterea de la persoană la persoană.

"Ceea ce ne îngrijorează este faptul că diferitele grupuri observate în mai multe ţări sprijină din ce în ce mai mult ipoteza că atunci când există un contact restrâns, acest nou coronavirus se poate transmite de la o persoană la alta", a notat Keiji Fukda.

Comentariile sale au venit după ce Ministerul francez al Sănătăţii a confirmat duminică că o a doua persoană din Franţa a fost diagnosticată cu noul virus respirator. Bărbatul, care are cincizeci de ani, a stat anterior într-o cameră de spital cu un pacient care suferea din cauza virusului - în ceea ce pare a fi o transmitere de la om la om.

Ministerul Sănătăţii a declarat că cei doi au fost în contact prelungit şi apropiat.

Marisol Touraine, ministrul sănătăţii din Franţa, a afirmat că primul pacient infectat cu coronavirusul este într-o situaţie stabilă, dar îngrijorătoare. Starea de sănătate a celui de-al doilea pacient s-a deteriorat, el fiind transferat la terapie intensivă.

Ambii bărbaţii sunt acum în izolare, iar autorităţile susţin că sunt în procesul de identificare a tuturor celor care au fost în contact cu al doilea pacient.

Acest nou coronavirus a fost descoperit anul trecut şi a ucis aproximativ 20 de persoane. Cazuri au apărut într-o serie de ţări din Orientul Mijlociu, inclusiv Arabia Saudită, Iordania şi Qatar, şi, de asemenea, în Europa.

Virusul asemănător SARS a ucis aproape 8000 de oameni în 2003. Acesta provenea din China, dar s-a transformat într-o epidemie la nivel mondial.

Prima raportare Epoch Times despre SARS a apărut în februarie 2003. În martie, când mass-media chineză de stat a încercat să muşamalizeze adevărul şi când alte agenţii mass-media chineze din afara Chinei nu au acordat deosebită atenţie SARS, ziarul The Epoch Times a publicat peste 300 de articole de ştiri despre SARS, avertizând oamenii din întreaga lume asupra pericolului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură