Omul lui Trump a venit să transmită un mesaj tranşant: "Vrem ca România să continue lupta anticorupţie"

Adjunctul secretarului de stat al SUA, Wess Mitchell, a venit în vizită oficială în România pentru a transmite un mesaj tranşant într-un moment tensionat pentru sistemul judiciar ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale în cazul Kovesi.
Preşedintele Centrului pentru Analiza Politicii Europene, Wess Mitchell.
Preşedintele Centrului pentru Analiza Politicii Europene, Wess Mitchell. (captură.)

România a construit un sistem judiciar puternic şi instituţii anticorupţie la care victimele comunismului nici măcar nu puteau să viseze, a afirmat luni, în cadrul unui discurs la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, adjunctul secretarului de stat al SUA, Wess Mitchell.

"SUA sunt alături de voi la fiecare pas. Aş vrea să ne gândim cât de departe a ajuns România. Acum 30 ani era printre cele mai sărace state din Europa, românii aveau 100 de dolari pe lună şi multe zone erau neelectrificate. Acum, România este parte din UE, economia României este printre cele mai dinamice. România a construit un sistem judiciar puternic şi instituţii anticorupţie la care victimele comunismului nici măcar nu puteau să viseze. Fiecare ţară din lume trebuie să lupte împotriva corupţiei, ştiţi cât de periculoasă este corupţia. Trebuie un sistem de legi bun, instituţiile din sistemul judiciar trebuie să apere legile. Vrem ca România să continue pe acest drum nu numai pentru binele cetăţenilor, ci şi pentru că reprezintă un model în faţa vecinilor. România este un simbol al libertăţii la frontiera estică, ceea ce demonstrează că România s-a dezvoltat în regiune", a declarat Wess Mitchell, citat de Digi24.

Adjunctul secretarului de stat al SUA a opinat că ţara noastră este un model în regiune.

"Sunteţi un model pentru regiune. Dacă vă uitaţi în jur nu sunt multe ţări care să aibă instituţii aşa de puternice (...) Asta ar trebui să vă inspire să dezvoltaţi pe mai departe aceste instituţii care sunt foarte importante pentru democraţie. Nu vrem să faceţi un pas înapoi", a precizat Wess Mitchell.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne