ONG tunisian finanţat de Soros cere pescarilor să blocheze nave care împiedică refugiaţii să ajungă în Europa

Războiul dintre dreapta şi stânga iese la suprafaţă şi în Europa. Valul de refugiaţi a declanşat faza pe ONG-uri
Ambarcaţiuni cu refugiaţi în drum spre Grecia.
Ambarcaţiuni cu refugiaţi în drum spre Grecia. (Aris Messins/AFP/Getty Images)

Numeroşi pescari din portul tunisian Zarzis au blocat realimentarea navei C-Star aparţinând organizaţiei Defend Europe, pe motiv că misiunea acesteia de a împiedica hoardele migratoare este "rasistă".

Pescarii, membri ai Asociaţiei Tunisiene a Pescarilor, au blocat accesul navei C-Star în port, duminică, conform Breitbart.

Preşedintele Asociaţiei Pescarilor, Chamseddine Bourassine, a declarat că "măcar atât putem face, dată fiind situaţia din Mediterana".

Apelul de a bloca realimentarea navei a fost lansat vineri de Forumul Tunisian pentru Drepturi Economice şi Sociale (FTDES), o organizaţie de stânga. Organizaţia consideră că misiunea organizaţiei Defend Europe este "rasistă".

FTDES cere guvernului tunisian să refuze cooperarea cu nava C-Star şi ca "toate asociaţiile şi persoanele să se mobilizeze împotriva accesului acestei nave în apele teritoriale tunisiene şi în toate porturile Tunisiei".

Conform unui raport publicat de Swedish International Cooperation Agency (SIDA), FTDES a primit finanţare de la Fundaţia pentru o Societate Deschisă a magnatului maghiar George Soros.

O altă organizaţie care s-a opus activ misiunii organizaţiei Defend Europe este ONG-ul de extremă stânga numit Hope Not Hate, care a primit la rândul său finanţare de la fundaţia pentru o Societate Deschisă.

Numeroase guverne au criticat sprijinul acordat de George Soros ONG-urilor ce sprijină actualul val de refugiaţi care a lovit Europa.

Cel mai vehement este premierul maghiar Viktor Orban, care a numit respectivele ONG-uri "o mafie" şi a declarat în mod deschis că UE urmează planurile de migraţie schiţate de Soros.

Guvernul maghiar a introdus recent o legislaţie care cere o mai mare transparenţă din partea ONG-urilor străine - după tipicul legilor adoptate de Rusia, precum şi legislaţie în domeniul educaţiei, care ţinteşte la închiderea unei universităţi fondate de Soros. Noile iniţiative legislative au atras un răspuns dur din partea UE.

Defend Europa este fondată de tineri de dreapta, care se finanţează prin platforme online de strângere de fonduri.

Nava C-Star a avut mai multe necazuri în ultima lună - fiind întârziată în Suez şi apoi în portul cipriot Famagusta, fiind eliberată la 1 august.

Defend Europe susţine că îşi asumă misiunea de a observa mişcările traficanţilor de refugiaţi şi de a raporta incidentele suspecte - în care sunt implicaţi contrabandiştii de persoane. Defend Europe a adoptat controversata practică de a scufunda navele abandonate de traficanţi pentru a le produce acestora pierderi care să descurajeze traficul de persoane.

Numeroase persoane publice din Italia au atras atenţia că traficul de persoane peste Mediterana a ajuns o industrie locală în nordul Africii, la care iau parte inclusiv unele ONG-uri europene - şi că trebuie impuse măsuri mult mai stricte dacă se doreşte limitarea fluxului de refugiaţi.