ONG-uri de media din R. Moldova condamnă încercările Partidului Democrat de a diviza jurnaliştii

Interzicerea repetată a participării jurnaliştilor postului TV8 la briefingul PDM este o încălcare gravă a dreptului de a obţine şi a difuza informaţii, dar şi al cetăţenilor, care au libertatea de a fi informaţi, afirmă ONG-uri de media din RM.
Jurnalişti din R. Moldova, la un protest în faţa Parlamentului de la Chişinău
Jurnalişti din R. Moldova, la un protest în faţa Parlamentului de la Chişinău (facebook.com/vitalie călugăreanu)

ONG-uri de media din Republica Moldova condamnă interzicerea repetată de către Partidul Democrat a jurnaliştilor postului TV8 de a participa la evenimentele acestei formaţiuni politice şi fac apel către conducerea acestei formaţiuni politice să renunţe la practicile selective de admitere a instituţiilor media la acţiunile pe care le organizează evitând încălcarea legislaţiei în vigoare.

Potrivit postului TV8, joi, 14 martie, reporterul Sergiu Niculiţă nu a fost lăsat să intre în sediul PD. Rugat să comenteze cazul, vicepreşedintele PD Andrian Candu s-a eschivat să ofere vreun răspuns, pe motiv că nu ar cunoaşte subiectul.

„Calificăm acest incident drept abuz şi încălcare gravă nu doar a drepturilor jurnaliştilor, cărora legea le garantează libertatea de a obţine şi a difuza informaţii prin intermediul mass-media, ci şi al cetăţenilor, care au libertatea de a fi informaţi”, se arată într-o declaraţie a ONG-urilor de media citată de Asociaţia Presei Independente.

Echipei de filmare a TV8 nu i s-a permis accesul în sediul PD şi la alte briefinguri, înainte de alegerile parlamentare din 24 februarie. Responsabila de comunicare cu presa, Irina Gîscă, afirma că restricţionarea accesului s-ar fi datorat politicii editoriale a postului.

În concluzie, semnatarii declaraţiei solicită, repetat, Partidului Democrat din Moldova să nu mai îngrădească libertatea instituţiilor mass-media pe care le consideră incomode, precum şi a jurnaliştilor independenţi care îşi fac onest meseria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe