Onorabilii miniştri din Guvernul Ponta: Rovana Plumb a înmatriculat un Q7 în Bulgaria, pentru a nu plăti taxa de poluare

Rovana Plunb
Rovana Plunb (Epoch Times România)

Fostul Ministru al Mediului, Rovana Plumb şi-a înmatriculat maşina Audi Q7 în Bulgaria pentru a nu plăti taxa de poluare, impusă chiar de ea însăşi, relatează România Liberă.

Deşi reporterii României libere au fotografiat autoturismul chiar în curtea casei ministrului PSD iar şoferul familiei a confirmat că luxosul autovehicul, care are în prezent numere de înmatriculare de Ruse, este utilizat de către fiul demnitarei, alţi martori confirmând că şi soţul dnei Plumb se mai foloseşte de SUV, Rovana Plumb, actualmente Ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, a negat că ar deţine autoturismul în cauză.

România Liberă reaminteşte că, în 2008, Academia Caţavencu relata că Rovana Plumb, la vremea respectivă europarlamentar, a încercat să ascundă faptul că deţine respectivul SUV şi nu a trecut maşina, în valoare de peste 50.000 de euro, în declaraţia sa de avere.

Revenind la taxa de poluare pe care ministrul a fentat-o îmatriculându-şi SUV-ul la vecinii bulgari, aceasta a fost impusă în 2012. În calitate de ministru al Mediului, Rovana Plumb a înlocuit taxa de primă înmatriculare cu timbrul de mediu, care a intrat în vigoare din 15 martie 2013. Decizia, care la momentul respectiv a stârnit un scandal enorm, îi obliga pe românii care îşi cumpărau maşini să plătească o taxă de poluare indiferent dacă maşina este adusă din UE sau este deja înmatriculată în România înainte de 2007.

Inventivi, românii au găsit o soluţie pentru a eluda taxa, destul de piperată pentru buzunarul multora dintre ei, înmatriculându-şi maşinile cumpărate din Occident în Bulgaria, unde nu există taxă de mediu.

Dacă mulţi români fac acest lucru din sărăcie, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Rovana Plumb. Potrivit declaraţiei de avere din 2014, ministrul PSD deţine patru terenuri şi cinci case, deci 3.000 de euro, cât ar fi costat taxa de poluare pentru Q7, nu ar fi o problemă pentru ea, mai ales că, în calitate de Ministru, ar trebui să fie un exemplu de cinste şi corectitudine pentru cei din jur.