ONU plănuieşte să implementeze identificarea biometrică universală pentru întreaga umanitate până în 2030

(Captură Foto)

Organizaţia Naţiunilor Unite intenţionează să introducă cărţi de identitate biometrice în mâinile fiecărui cetăţean al planetei până în 2030? Şi ştiaţi că o bază centrală de date din Geneva va colecta informaţii de la un număr mare dintre aceste cărţi de identitate? La sfârşitul lunii septembrie, ONU a lansat 17 noi aşa zise “Obiective Globale” care, conform unor critici şi analişti, conţin multe elemente bizare.

Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) merge mai departe cu planurile sale de folosire a tehnologiei biometrice pentru a identifica şi urmări refugiaţii şi a selectat un furnizor pentru acest proiect. Accenture, un furnizor internaţional de servicii tehnologice, a câştigat contractul şi va monitoriza implementarea tehnologiei pe o durată de 3 ani, conform website-ului FindBiometrics.com.

UNHCR va folosi sistemul BIMS (Biometric Identity Management System) de la Accenture pentru iniţiativa sa. BIMS poate fi folosit pentru a colecta datele biometrice ale feţei, irisului şi ale amprentelor şi va fi de asemenea utilizat pentru a furniza multor refugiaţi singura lor formă de documentaţie oficială. Sistemul va funcţiona în colaborare cu platforma UISP (Unique Identity Service Platform) de la Accenture pentru a trimite aceste informaţii înapoi la baza centrală de date din Geneva. În acest fel, birourile UNHCR din întreaga lume au posibilitatea de a se coordona eficient cu autoritatea centrală a UNHCR în privinţa monitorizării refugiaţilor.

Aceste noi cărţi de identitate biometrice nu vor fi doar pentru refugiaţi. Conform unui alt raport al FindBiometrics.com, autorităţile speră că această tehnologie le va permite să atingă un obiectiv mai mare al ONU şi anume că acest tip de identificare să existe în mâinile fiecărui bărbat, femei şi copil de pe această planetă până în 2030.

Conform unor rapoarte, aproximativ 1,8 miliarde de adulţi din jurul lumii nu au niciun fel de documentaţie oficială. Din acest motiv, acele persoane nu pot accesa serviciile esenţiale şi pot întâmpina de asemenea probleme serioase când vine vorba de identificarea transfrontalieră.

Acea problemă a fost abordată de firma Accenture în colaborare cu UNHCR, care a emis cărţi de identitate biometrice dezvoltate de Accenture pentru populaţiile de refugiaţi ce trăiesc în taberele din Tailanda, Sudanul de Sud sau în alte locuri ale lumii. Acele cărţi de identitate sunt importante pentru a asigura refugiaţilor accesul la servicii dar şi pentru a monitoriza populaţiile de refugiaţi.

Mai mult, natura acestei iniţiative a impus o soluţie fezabilă din punct de vedere economic şi a demonstrat că se pot folosi la o scară mare şi în mod accesibil cărţi de identitate biometrice fiabile. Acest lucru oferă speranţă pentru obiectivul Sustainable Development Goal al ONU de a introduce această tehnologie de identificare în mâinile tuturor cetăţenilor lumii până în anul 2030, cu ajutorul iniţiativei sale Identification for Development (ID4D).

Conform website-ului oficial al Băncii Mondiale: “Furnizarea unei identităţi legale pentru toţi oamenii (inclusiv înregistrarea naşterii) până în 2030 este un obiectiv împărtăşit de comunitatea internaţională ca parte a Obiectivelor sale Globale (Sustainable Development Goals). World Bank Group a lansat iniţiativa Identification for Development (ID4D), cu participarea a şapte GP/CCSA-uri care au aceeaşi viziune şi aceleaşi obiective strategice, pentru a ajuta clienţii noştri să atingă acest obiectiv şi cu viziunea ca fiecare dintre noi să conteze: asigurarea unei identităţi legale unice şi punerea la dispoziţia tuturor persoanelor a serviciilor bazate pe identificare digitală.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură