OPEC şi aliaţii acceptă să nu mărească producţia de petrol, sfidându-l pe Trump

(Getty Images)

Membrii Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi alţi producători de petrol majori au convenit să nu mărească producţia de petrol în ciuda apelurilor preşedintelui american Donald Trump pentru preţuri mai mici.

Decizia a fost luată după ce membrii OPEC şi alte state care nu fac parte din această organizaţie, precum Rusia, s-au întâlnit duminică în Algeria, potrivit RFE/RL.

OPEC a precizat, într-o declaraţie, că este mulţumită “de actuala perspectivă a pieţei petrolului, existând un echilibru în general sănătos între ofertă şi cerere”.

Preţul petrolului a crescut în ultimele luni, în principal din cauza unui declin al exporturilor petroliere din Iran, membru OPEC, ca urmare a noilor sancţiuni impuse împotriva acestuia de către SUA.

Trump a cerut public ca OPEC să ajute la scăderea preţurilor prin creşterea producţiei.

“Protejăm ţările din Orientul Mijlociu, ele nu vor fi în siguranţă pentru mult timp fără noi şi, totuşi, ele doresc în continuare preţuri tot mai mari la petrol! Vom ţine minte acest lucru. Monopolul OPEC trebuie să reducă preţurile!”, a scris Trump pe Twitter în 20 septembrie.

OPEC şi Rusia au impus limite la producţia de petrol începând cu ianuarie 2017 pentru a creşte preţurile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie