Operaţiunea "Bacşişul pentru pizza boy". Lăzăroiu: "Mi-am propus să testez pe bune măsurile lui Orlando"

Sebastian Lazaroiu (poza de arhivă)
Sebastian Lazaroiu (poza de arhivă) (www.gov.ro)

Declaraţia ministrului de Finanţe, Eugen Orlando Teodorovici, potrivit căruia cine vrea să dea bacşiş băiatului care aduce pizza merge la unitate pentru bon fiscal a stârnit deja o serie de comentarii acide în rândul opiniei publice. În opinia analistului politic Sebastian Lăzăroiu avem de-a face cu o aberaţie, o lege făcută după ureche, fără niciun fel de studiu de impact făcut înainte, un experiment în care cetăţeanul e un biet cobai.

"Aberaţia zilei de la Orlando, finanţistul. Dacă vrei să dai bacşiş la băiatul cu pizza trebuie să-l însoţeşti înapoi la unitatea de care aparţine şi să iei de acolo bonul fiscal. Ala Micu de la Agricultură (Daniel Constantin - n.r.) zice că băbuţa din piaţă trebuie să treacă roşiile stricate la rubrica roşii vândute, că, deh, ăia care au făcut carnetul de comercializare au uitat să pună o rubrică şi pentru marfă stricată. Asta arată cum se dau legile şi normele din România: după ureche, fără niciun fel de studiu de impact făcut înainte", a afirmat Sebastian Lăzăroiu.

Şi asta n-are legătură doar cu guvernul Ponta, deşi el excelează în "dăm legi şi pe urmă le mai corectăm din mers", a continuat fostul consilier prezidenţial, care aminteşte că la fel s-a întâmplat şi cu ordonanţa pe baza căreia acum două luni firme erau închise pentru că aveau în casă 5 lei în plus, "după care s-a revenit şi, o să vedeţi, a ieşit o lege şi mai proastă."

"Aici nu e vorba doar de politicienii care sunt vremelnic în funcţii de ministru şi secretar de stat. E vorba şi de incompetenţa birocraţiei (unii din ei nu şi-au scos fundul din birou de când i-a făcut mama lor funcţionari), care, în afară de salarii mai mari, mai mari şi mai mari, nu ştie să zică altceva. Cred că doar în România legile noi sunt făcute să îl chinuie pe contribuabil. Fiecare lege nouă e, de fapt, un experiment în care cetăţeanul e un biet cobai", este de părere Sebastian Lăzăroiu.

Revenind la povestea cu bacşişul pentru băiatul cu pizza care se dă doar la unitatea de unde vine el cu scuterul, fostul ministru al Muncii declara, în spirit de glumă, că acesta va veni însoţit de un asistent şi, dacă vrei să-i dai bacşiş, merge asistentul înapoi, aduce bonul fiscal, ţi-l dă, îl ia pe băiatul cu pizza şi merg la următoarea comandă.

Până la urmă Sebastian Lăzăroiu a decis să pună în practică recomandarea ministrului Eugen Teodorovici.

Experimentul lui Lăzăroiu

"În seara asta (luni seară - n.r.) mi-am propus să testez pe bune măsurile lui Orlando. Am sunat la pizza. Mi-a zis că vine în aproximativ 40 de minute. A venit cam în 50 de minute. I-am dat băiatului 25 de lei pentru pizza şi 5 lei să aibă bani de buzunar. I-am zis: "trebuie să-mi dai bon pentru ăştia 5 lei şi ministrul finanţelor zice că trebuie să vin cu tine la firmă". Râde. Eu îi zic că e treabă serioasă, vreau să merg la firmă să mi dea bonul că ne leagă ăştia pe amândoi. Zice: Ok. Îl întreb dacă e cu maşina. Zice că nu, e pe scuter. Ok, iau un taxi. Îmi dă adresa. Sun la taxi.

Vine taxiul. Mă costă 8 lei. Îi las 2 lei şi taximetristului, dar îi cer bon pe ei. Zice că trebuie adaptate aparatele şi că n-are de unde. Ok, aşteaptă-mă. Intru la pizza şi cer bonul pentru 5 lei. Îl iau (80 de bani se duc la Orlando). Mă întorc la taxi şi-i zic că dacă nu-mi dă bon pe bacşiş ne leagă pe amândoi. Îi zic că ar trebui să mergem la firma lui. Mergem acolo, primesc până la urmă un bon, Taxiul mă duce pe urmă acasă. Drumul cu totul 35 de lei.Au trecut două ore de când am comandat pizza. Intru în casă relaxat şi mănânc o pizza rece de 65 de lei." scrie luni Sebastian Lăzăroiu, pe contul său de Facebook.

Fostul consilier prezidenţial a anunţat, marţi, că va realiza un nou experiment plecând de la noile indicaţii date de ministrul Finanţelor: "Orlando ne lămureşte: "În situaţia în care clientul doreşte să lase bacşiş, acesta va fi înregistrat de cel care a livrat comanda la domiciliu în momentul în care se reîntoarce la punctul de lucru! Deci, nu este obligaţia clientului!". Bine, Orlando, mai facem un experiment în seara asta dupa noile tale indicaţii... Fiţi pe fază!".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne