Operaţiunea "OUG 13, reloaded" - PNL reacţionează: "Tudorele, fă ceva. Salvează-ţi onoarea!"

O ordonanţă de urgenţă dată cu dedicaţie pentru un singur om - Liviu Dragnea - reprezintă o linie roşie peste care România nu îşi permite să treacă fără a exista repercusiuni pentru toţi cetăţenii ţării, a tras un semnal de alarmă liderul PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, în contextul discuţiilor din spaţiul public despre iminenţa unei astfel de operaţiuni.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Miniştrii Cabinetului Dăncilă trebuie să se opună unei ordonanţe de urgenţă pentru amnistie şi graţiere, care are scopul de a-l scăpa de condamnare pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a solicitat luni, în cadrul unui comunicat de presă, deputatul liberal Bogdan Huţucă, liderul PNL Constanţa.

"Ordonanţa de urgenţă pe care o pregăteşte echipa de jurişti a domnului Dragnea are ca efect direct dezincriminarea abuzului, deoarece fapta ar fi pedepsită doar dacă încălcarea legii se face în interes propriu sau pentru o rudă de până la gradul II. Astfel scapă de acuzaţii chiar Liviu Dragnea, condamnat deja în prima instanţă pentru că şi-a folosit influenţa pentru a angaja fictiv două membre PSD la DGASPC Teleorman", a explicat Bogdan Huţucă.

Potrivit deputatului PNL, ordonanţa are nevoie de avize din partea Ministerului Justiţiei, Ministerului Afacerilor Interne şi a Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul, astfel că le-a cerut miniştrilor Toader, Carmen Dan şi Ilie "să înţeleagă faptul că domnia legii şi statul de drept din România sunt mai importante decât salvarea unui condamnat penal care foloseşte Parlamentul şi Guvernul în interes personal".

"Toată lumea trebuie să înţeleagă că o ordonanţă de urgenţă dată cu dedicaţie pentru un singur om reprezintă o linie roşie peste care România nu îşi permite să treacă fără a exista repercusiuni pentru toţi cetăţenii României. Dacă vom trece această linie roşie, România va înceta să mai fie un stat de drept şi va deveni oficial un paradis al condamnaţilor penal, iar Guvernul României va deveni un simplu instrument menit a-i salva pe politicienii corupţi", arată Bogdan Huţucă.

Reamintim că G4Media a anunţat, citând surse oficiale, că pe ordinea de zi a Guvernului ar putea intra, marţi, OUG-ul pentru amnistie şi graţiere. În aceste condiţii, ministrul Justiţiei ar intenţiona să-şi delege atribuţiile secretarului de stat Mariana Moţ, persoană care a semnat şi adresa către Parlament prin care s-a propus noua definiţie a abuzului în serviciu. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne