Operaţiunea "Proteste-fantomă". Activistă: Aceşti pumni în gura cetăţenilor nu fac altceva decât să ne îndârjească

O serie de "proteste-fantomă" au fost programate - din martie până în decembrie - în faţa sediilor PSD, ALDE, Primăriei Capitalei şi în zona fântânilor de la Universitate. Cu alte cuvinte, nimeni nu mai poate protesta acolo fără "un strop de nesupunere civică", a atras atenţia activista Irina Zamfirescu.
Gabrieal Firea
Gabrieal Firea (Mihut Savu / Epoch Times)

Să recapitulăm, scurt, cum stăm cu notificarea protestelor în Bucureşti: un cetăţean a notificat un protest din martie şi până în decembrie, între orele 10.00 - 22.00 în faţa sediilor PSD, ALDE, Primăria Capitalei şi Universitate (zona fântâni). Se pare că, deşi nu îi vedem, zilnic, cinci oameni, stau în aceste locuri şi protestează, a scris Irina Zamfirescu, reprezentantă ActiveWatch, într-un articol publicat pe site-ul personal.

"Notificarea domnului, formulată foarte evaziv altfel, menţionează că cedează locaţia din Kiseleff către SC CARROM. Locaţia este chiar sediul PSD. Drept pentru care am făcut o cerere de informaţii publice pentru a vedea cine şi de ce protestează în uşă la domnul Dragnea. SC CARROM s-a dovedit a fi Societatea Română De Caritate – CARROM. Pe notificarea acestui ONG, căci da, este un ONG – Asociaţie de revoluţionari, scrie: între 23 iunie 2017 – 23 decembrie 2017, între orele 10.00 – 20.00, protest la sediul PSD din Şoseaua Kiseleff, pe trotuar în faţa sediu, între porţile de acces. La număr de participanţi sunt trecute 50 de persoane. Să fie un pic şi mai limpede: deşi nu îi vedem, 50 de oameni stau zilnic, până în decembrie, în faţa sediului PSD, din zori până în seară.

Persoana de contact este chiar Preşedintele organizaţiei SRC CARROM – doamna Iuliana Starcz. Cine este doamna Iuliana Starcz? Este poziţia 58 pe lista PSD – ALDE pentru Consiliul General la alegerile din 2016 – articol complet aici. Sigur, faptul că a fost/este membru al PSD/ALDE nu anulează dreptul la protest. Dar faptul că azi, ca şi ieri şi tot aşa nu a fost picior de protestatar în faţa sediul PSD, asta în timp ce oricine notifică protest în poarta PSD se loveşte de imposibilitatea de a protesta, pentru că există protestul notificat de SRC CARROM, ne indică nouă că doamna Starcz s-ar putea să fie doar un umil şi supus membru de partid, la dispoziţia Viceprimarului Bădulescu şi a Primarului Firea.

Cu ocazia acestor notificări, Primăria Capitalei a găsit şi instrumentele de a călători în timp. Cel puţin birocratic. Adică: cererea SRC CARROM a fost înregistrată pe 19.06.2017, în timp ce domnul care protestează de zor la PMB, ALDE şi fântâna de la Universitate a anunţat că renunţă la protestul din faţa sediului PSD încă din 06.04.2017. Sigur, există posibilitatea ca domna Starcz să se fi întâlnit cu protestatarii la sediul PSD prin luna aprilie, i-a venit ideea de a protesta şi ea până în decembrie, dar s-a luat cu altele şi a uitat să depună. Sau poate s-or fi întâlnit la vreun sediu PSD, cine ştie. Oricum, eu găsesc un pic bizară această cronologie (cu atât mai mult cu cât chiar eu am rugat un cetăţean să ne ajute cu suspendarea unui protest şi de obicei aceste lucruri se întâmplă foarte alert; la care adaug argumentul gravităţii situaţiei – dacă tot vrea să protesteze până în decembrie, e clar că e o situaţie extremă – cum şi-a permis să piardă două luni din perioada în care ar fi putut protesta?).

Am încercat să o sun pe doamna protestatară - singurul număr de telefon este unul de telefon fix, pe o pagină www.carte-telefoane.info. Nu au răspuns niciodată, deşi am insistat. Nu am găsit pagină web a organizaţiei, pagină de facebook sau vreo activitate care să fi lăsat vreo urmă în online.

Acum trebuie să mai căutăm omul care protestează zilnic la PMB, la ALDE (cine ar vrea să protesteze în faţa partidului 5,62%?!) şi la fântâni la Universitate. Iar domnului Bădulescu, care a semnat această notificare, şi primarului Firea, care probabil a achiesat la acest artificiu (deşi nu vrea să îşi pună ea semnătura pe un document care duce la abuz în ceea ce priveşte Legea Adunărilor Publice, drept pentru care i-a delegat vicelui această sarcină) le urez multă înţelepciune şi răbdare cu noi. Aceste măsuri abuzive, aceşti pumni în gura cetăţenilor nemulţumiţi de guvernarea locală nu fac altceva decât să ne îndârjească."